”Yunanistan'ın borç sorunu diğer ülkelere yayılmayacak”

Strauss-Kahn, yüksek borçlu euro bölgesi ülkelerinin borçlarını vadeleri gelince ödeyemeyebileceğine yönelik piyasa spekülasyonlarına son verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAIROBI - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Yunanistan'ın borç sorununun muhtemelen diğer euro bölgesi ülkelerine yayılmayacağını söyledi.

Strauss-Kahn, Kenya'nın başkenti Nairobi'de Reuters ile yaptığı söyleşide, Portekiz, İspanya ve İrlanda gibi yüksek borçlu euro bölgesi ülkelerinin borçlarını vadeleri gelince ödeyemeyebileceğine yönelik piyasa spekülasyonlarına son verdi.

"Yunanistan ile bir sorunumuz var. Bugüne kadar İspanya ile bir sorunumuz olmadı" diyen Strauss-Kahn, hiç kimsenin yarın sabah ne olacağını bilmediğini, ancak sorunun Portekiz ve İspanya'ya da yayılacağı düşünmek için bir neden olmadığını kaydetti. 

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou, geçen hafta yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin yardım etmemesi durumunda, IMF'ye gitmek durumunda kalabileceklerini söylemişti. Ancak Strauss-Kahn, IMF'nin müdahalesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini ifade ederek, euro bölgesinin sorunla kendisinin ilgilenmek istediğini ve bunun anlaşılabileceğini belirtti.

Strauss-Kahn, "Eğer daha fazlasına ihtiyaç duyulursa, biz yapmaya hazırız, ancak Avrupalıların sorunun üstesinden geleceğine inanıyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir