Yurt genelinde yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık İç Ege, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece artarken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının İç Ege, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 
Rüzgar ise genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek. 
 
Çığ tehlikesi
Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. 
 
Buzlanma ve don olayı
Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
 
[PAGE]
 
Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar hafif yağmurlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı.(19) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(17) 
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(22) 
ADANA: Parçalı çok bulutlu , sağanak yağışlı.(19) 
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(18) 
SAMSUN: Parçalı Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu.(24) 
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı.(4) 
VAN: Parçalı bulutlu.(7) 
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(16) 
 
 
Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, Çanakkale dışında bölge geneli yağmurlu ve sağanak yağışlı geçecek. 
EGE: Meteoroloji'den alınan bilgide, hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar ise, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esecek. 
AKDENİZ: Hava parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Meteoroloji'den alınan bilgide, havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzeyi çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile Meteoroloji, yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.