Yurtdışı alıcı, yurtiçi satıcılı

Euro/Dolar bugün 1.4652 ile yeni zirvesini test ederken, yurtiçinde daha zayıf tablo sergilendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışı piyasalardaki yükselişlere karşın İMKB’de bugün satış ağırlıklı seyir izlendi. Borsa günü 346 puan eksiyle 68.524 puandan tamamladı.

Paskalya tatilinin ardından Avrupa borsaları yeni haftaya alıcılı başladılar. Euro/Dolar paritesi 1.4652 sent ile 16 ayın ardından yeni zirvesini yaparken, olumlu kabul gören bazı bilanço performansları piyasaya destek verdi. Ancak, Avrupa’da borç sorununa ilişkin endişeler giderilebilmiş değil. Eurostat’ın verilerine göre Yunanistan’da bütçe açığı 2010 yılında, tahminlerin üzerinde yüzde 10,5 olarak gerçekleşti.

Piyasalar bir yandan Avrupa’yı takip ederken diğer yandan gözünü Fed toplantısına dikmiş durumda. Bugün başlayan ve yarın sonuçlanacak Fed toplantısı sonrası başkan Bernanke’den gelecek açıklamalar piyasaların seyri açısından oldukça önemli görülüyor.

Yurtdışında daha pozitif bir hava olmasına karşın, İMKB bugün zayıf görüntü sergiledi. Yükseliş denemelerinde 68.862 seviyesi test edilirken, satışlarla da en düşük 68.325 puan seviyesine inildi. Endeks yüzde 0.5 kayıpla 68.524 puandan kapanırken, 2.16 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Tahvil-bonoda ise gösterge faiz bugün satıcılı seyir izleyerek yüzde 8.4 seviyelerine doğru hareketlendi. Gösterge faiz yüzde 8.3 bileşikten kapandı.

Güne yükselişle başlayan dolar serbest piyasada 1.5290 liradan kapanırken, Interbank piyasada işlemler 1.5250 seviyesinden geçiyor. Bugün Euro/Dolar 1.4650 sent bölgesine gelirken yurtiçinde euro 2.2320 liradan alıcı buldu.

Öte yandan kırdığı yeni rekorlar sonrası altında bugün daha sakin bir gün geçirildi. Altının onsu 1.500 dolara gerilerken Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 493, çeyrek altın 121 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir