Yurtiçi kâr satışıyla gevşedi

Küresel piyasada, Avrupa bankaları için yapılan stres testlerinin sonuçları bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda gözler stres testi sonuçlarına çevrilirken, yurtiçinde kar satışıyla gevşek görünüm etkili oldu. Borsa ilk seansı 362 puan düşüşle 59.557 puandan kapattı.

ABD borsalarında görülen yüzde 2'nin üzerindeki yükselişin ardından bu sabah piyasalarda iyimserlik devam etti. Asya borsaları günü yükselişle tamamlarken Avrupa borsaları da güne çıkışla başladı. Yurtdışı piyasaların etkisiyle yeni güne artıda başlayan İMKB ise 60.141 puan görerek rekor tazeledi. Gelen kar satışlarıyla da 54.089 puana kadar gerileyen endeks 59.557 puandan kapanırken, 802 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

AB’de bugün açıklanacak olan stres testlerinin önemli bir soruna işaret etmeyeceği yönünde kuvvet kazanan beklentiler sonrasında küresel piyasada pozitif görünüm devam ediyor. Toplam 91 bankanın 'dayanıklılığı' saat 19:00'da açıklanacak.

Bugün yurtdışında açıklanan veriler arasında Almanya'da IFO Güven Endeksi, temmuzda 106.2 oldu. Analistlerin beklentisi 101.5 geleceği yönündeydi.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5190 TL'den, Euro 1.9650 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2947 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.18 seviyesinde yataya dönmüş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir