Yurtiçi piyasa tepki alımlarıyla açıldı

Bileşik Endeks yüzde 1 civarında primle 67.300 bölgesine yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa dünkü sert düşüşlerin ardından güne tepki alımlarıyla başladı. Bileşik Endeks, açılışını 357 puan artışla 66.964 puandan gerçekleştirdi.

Dün gün içerisinde pozitif görünüm sergilemesine karşın, S&P haberi sonrası yurtdışındaki düşüşten nasibini alan ve yüzde 3’e yakın değer kaybeden İMKB’de yeni gün toparlanma ile başladı. Günün ilk dakikalarında gelen alımlarla endeks yüzde 1 prim yaparak 67.300 bölgesine geldi.

Serbest piyasada dün 1.5410 liradan kapanan dolar, bu sabah 1.5370 liradan işlem görüyor. Dünkü kapanışını 2.1970 liradan yapan euro ise 2.1890 TL düzeyinde.

Gösterge faizde ise gevşeme eğilimli yatay seyir hakim. Faiz yüzde 8.63 bileşik seviyesinde. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil dün yüzde 8.56 bileşikten kapanırken bugüne valörlü işlemlerde yüzde 8.69 seviyesine yükselmişti.

Yurtiçinde bugün Rekabet Kurulu’nun otomotiv sektörü soruşturmasındaki nihai kararı ve Türk Telekom’un bilançosu takip edilecek. Piyasadaki ağırlıklı beklenti Türk Telekom’un ilk çeyrek için 575 milyon lira civarında net kar açıklayacağı yönünde.

Yurtdışında ise S&P’nin ABD’ye verdiği mesaj sonrası ABD kanadından gelebilecek olası değerlendirmeler izlenecek. Bununla birlikte ABD mart konut başlangıç verileri, Euro Bölgesi şubat cari işlemler dengesi yine izlenecek veriler arasında.

Dün ABD’de endeksler yüzde 2’ye yaklaşan düşüşlerin ardından günü hafif toparlanarak ortalama yüzde 1 oranında düşüşlerle tamamlarken, bu sabah vadeli piyasada gevşek görünüm izleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir