Yurtiçi piyasa yatay seyir izliyor

Açılışını 39 puan düşüşle 67.542 puandan yapan Ulusal-100, 67.829 seviyesini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dün enflasyon ve Moody’s açıklamalarıyla yüzde 3’e yakın yükseliş kaydeden İMKB, yeni güne yatay seyirle başladı. Açılışını 39 puan düşüşle 67.542 puandan yapan Ulusal-100, en yüksek 67.829 seviyesini gördü.

İMKB'de cuma günü bankalar eşliğine yaşanan yükseliş, dün bankacılık endeksinin yüzde 4,5’lik kazancıyla devam etti. Beklenti altında gelen enflasyon ve Moody’s’in zorunlu karşılıklarla ilgili açıklamaları yukarı yönlü hareketi ivmelendirdi. Hızlı yükselişle birlikte kolay geçilen dirençlerin, destek haline gelmesi için en az üç gün bu seviyelerin üzerinde kalınması gerektiği belirtiliyor.

İMKB’de yeni gün ise daha dengeli başladı. Zayıf açılışın ardından endeks yeniden artıya geçti ve şu sıra 67.700 bölgesinde seyrediyor.

Bu arada Mart ayı fiyat gelişmelerini değerlendiren Merkez Bankası, ithalat fiyatlarındaki artışların gecikmeli yansımaları ve baz etkisiyle kısa dönemde enflasyonun kademeli bir artış sergileyeceğini açıkladı.

Yurtdışı piyasada ise ABD artıda kapanırken Asya’da karışık görünüm izlendi. ABD vadeli ve Avrupa endekslerinde de gevşek seyir izleniyor.

Bugün yurtiçi tarafından önemli bir veri yok. Yurtdışı ise Euro Bölgesi Mart ayı Hizmet Sektörü PMI (beklenti 56,9) verisi ve Şubat ayı Perakende Satışlar (beklenti %0,1) verisi ile ABD'den Mart ayı Hizmet Sektörü ISM endeksi (beklenti 60,0) verileri takip edilecek.

Faizde gevşek seyir korunuyor

Alımlarla dün yönünü aşağı çeviren gösterge faiz, cuma kapanışına göre 24 baz puan düşüşle yüzde 8,77 seviyesine geriledi. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.73 seviyesinde yer alıyor.

Dolar ve euro sakin

Küresel piyasada Avrupa Merkez Bankası’nın bu hafta vereceği faiz kararı beklenirken, Euro/Dolar 1.42 sent seviyesine yakın seyrediyor. Dolar/Yen ise 84.25 düzeyinde.  Dün serbest piyasada 1.5370 liradan kapanan dolar, bu sabah itibariyle 1.5350 liradan işlem görüyor.  2.1830 liradan günü tamamlayan Euro ise şu sıra 2.1805 liradan el değiştiriyor.

Petrol fiyatları hafif geriledi

Bu arada petrol fiyatlarında yükseliş trendi sürerken, yeni zirve seviyelerin ardından hafif gevşeme yaşandı. Brent petrol 121.30 ile yeni zirve seviyeyi test ettikten sonra bu sabah itibariyle 120.8 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrol ise 108 dolar seviyesinde.

Altının onsu ise 1.438 dolar seviyelerinde dengeli görüntü çiziyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir