Yurtiçi piyasada keyifler yerinde

Borsa bugün gördüğü 60.662 puanla tüm zamanların rekorunu yeniledi, faiz ve dolarda gevşeme devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Fon girişinin devam ettiği yurtiçi mali piyasa, yeni rekorlara imza attı. Borsa bugün gördüğü 60.662 puanla tüm zamanların rekorunu yenilerken, USD/TL 1.51 seviyelerine çekilerek, son 2 ayın dip seviyelerini gördü. Gösterge faiz ise yüzde 8.11 ile tarihi dip seviyeye biraz daha yaklaştı.

İMKB yeni rekorunu kırdı

Yurtdışı piyasalarda pozitif hava korunurken, yurtiçi hisse senetleri piyasasında da mali sektör hisseleri önderliğinde yükseliş sürdü. Özellikle bankacılık sektörüne yönelik olumlu bilanço beklentileri fiyatlanmaya devam ederken, faizlerdeki düşüş trendi de alımlara itici güç oldu. Bileşik Endeks bugün 60.662 puana ulaşarak tüm zamanların rekorunu yenilemiş oldu. İMKB-100 kapanışını da 821 puan ve yüzde 1.38 değer artışla 60.328 puandan gerçekleştirdi.

Endeksin 60.140 direncini kırarak yeni bir yükseliş trendine başlama görüntüsü çizdiğini belirten uzmanlar, bundan emin olunması için bir-iki seans daha endeksin yukarı yönlü seyrini sürdürmesi gerektiğini kaydediyor. Yatırım uzmanları hızlı çıkışların ardından gelebilecek olası kar satışlarını da hatırlatıyor.

Faiz, tarihi dibe yaklaştı

Merkez Bankası’nın 2010 enflasyonunu aşağı yönlü revize ederek yüzde 7.5’e çekmesi ve faiz artırımlarının 2011’e ertelendiği sinyalini vermesi, bonoda alıcılı seyre devam edilmesinde büyük rol oynadı. Düşüş trendindeki gösterge faiz yüzde 8.11 seviyelerine inerek tarihi dip seviyeye yakınlaştı. Faizler tarihi dip seviyesini yüzde 7.89 ile ekim ayında görmüş, ancak bu seviyelerde tutunamamıştı. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil önceki kapanışa göre 0,07 puan düşerek yüzde 8,17'den kapandı.

USD/TL 1.51 ile son iki ayın dip seviyesinde

Son iki haftada yakalanan olumlu süreç, göreceli olarak daha riskli kabul edilen para birimlerine talebi artırmaya devam ediyor. Bu bağlamda TL de, dolar karşısında değer kazanmayı sürdürüyor. USD/TL aşağı yönlü seyrin etkisiyle 1,51’lere kadar gevşeyerek son 2 ayın dip seviyelerine geldi. Bu arada uluslararası piyasada sabah 1.3046 seviyesini test eden Euro/Dolar, tekrar 1.2970 seviyelerine çekildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir