Yurtiçi piyasada yatay görünüm hakim

Açılışını 23 puan düşüşle 62.455 puandan gerçekleştiren İMKB-100, sakin görüntü çiziyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa ulaştığı tarihi zirve sonrasında beklemeye çekilmiş görünüyor. Yukarı yönlü hareketin hız kestiği endekste küçük çaplı kar satışlarıyla dengeli görüntü hakim.

Açılışını 23 puan düşüşle 62.455 puandan gerçekleştiren İMKB-100, şu ana kadar en yüksek 62.617, en düşük 62.302 puanı gördü. Bileşik Endeks saat 10:45 itibariyle 62.417 (-61) puanda yer alıyor.

Yurtiçinde bu sabah açıklanan verilerden; işsizlikte düşüş eğiliminin sürdüğü görüldü. Türkiye'de haziran döneminde işsizlik oranı yüzde 10,5'e geriledi. Diğer yandan temmuz ayında cari açık 3.4 milyar dolar oldu. 7 aylık cari denge ise 24.2 milyar dolar açık verdi.

Dış piyasalarda ise Japon Borsası yüzde 2.3 primle kapandı. Japonya 6 yıl sonra ilk kez Yen’e müdahale etti.  Japonya Merkez Bankası, bu sabaha doğru yaklaşık 100 milyar yen tutarında dolar aldı ve dolar/yen paritesi 85 seviyesinin üzerine çıktı.

Döviz piyasasına müdahale Asya Pasifik borsalarında yükseliş getirse de ABD ve Avrupa borsalarındaki zayıf görünümün devam ettiği görülüyor.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar ise 1.30 seviyesindeki hareketini sürdürüyor. Yurtiçinde Dolar/TL 1.49’un altını deniyor. Bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.4900/1.4930 TL düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında ise yatay görünüm etkili. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz yüzde 8.08 bileşik seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir