Yurtiçinde görünüm 'olumlu'

Endeks yüzde 2.2 değer artışla 50.793 puandan kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yükselişle başlayan İMKB, ilk seansta yüzde 2'yi aşan prim yaptı. Borsa kapanışını 1088 puan artışla 50.793 puandan gerçekleştirirken, toplam 1.2 milyar TL'lik işlem hacmi oluştu.

Yurtiçi piyasa sancılı geçen şubat ayından sonra mart ayına olumlu bir başlangıç yaptı. Geçen hafta yaşanan satıcılı görünüm sonrası yeni haftaya alımlarla başlandı. Yurtiçi siyasi cephede gerginliğin azalması ve yurtdışında endekslerdeki toparlanma İMKB'de yükselişe destek oldu. İlk seansta 50.859 puana kadar çıkan endeks, seansı da 50.793 puandan tamamladı.

Yurtdışında ise Asya'da bugün kapanışlar artıda yapıldı. ABD vadeli piyasada yüzde 0.5 oranında değer artışları görülürken, Avrupa endekslerinde ortalama yüzde 1 yükseliş etkili.

Yurtdışında bu hafta Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararları, ABD ISM imalat ve hizmet endeksleri, istidam ve fabrika siparişleri önemli veriler arasında yer alıyor.

Dolar 1.54 TL'de dengeli

Döviz cephesinde ise gün sakin başladı. Sabah 1.54 liranın altını zorlayan dolar şu sıra 1.54 TL seviyelerinde işlem görüyor. Dolarda bankalararası en iyi alış/satış 1.5405/1.5435 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3625 sent seviyesinde. Euro yurtiçinde ise 2.0990 TL'den el değiştiriyor.

Bu haftaki Hazine ihaleleri ve enflasyon öncesinde bono-tahvil piyasası yatay seyrine devam ediyor. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 8.96 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir