Yurtiçinde hisse bazlı hareketler ön planda

Borsada bilançolara bağlı hareketlilik gözlendi, endeks 270 puan yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Haftaya yükselişle başlayan borsada gün içerisinde dengeli görünüm değişmedi. Bileşik Endeks günü 270 puan artışla 51.334 puandan kapattı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 0.53 değer kazandı.

Küresel piyasaların seyrinde etkili olacak en önemli beklenti Yunanistan’ın borçlarının nasıl yapılandırılacağı. Bu nedenle piyasaların gözü kulağı Euro Bölgesi Maliye Bakanları Zirvesi'nden gelecek açıklamalarda. Ancak değerlendirmeler, yardımdan çok siyasi mesajlar geleceği görüşünde. Bu arada Yunanistan Maliye Bakanı George Papakonstantinu, Euro Bölgesinin borç krizindeki üyelerine yardım paketi hazırlayarak piyasaları sakinleştirmesi gerektiğini söyledi.

Yurtiçinde ise dış piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra bilançolara bağlı hisse bazlı hareketler gözlendi. Yükseliş eğilimli yatay seyrin ağırlık kazandığı borsa 51.576 puana kadar çıktı. Gün 51 bin 300 bölgesinden tamamlanırken, toplam 2 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Faiz, ihale sonrası gevşedi

Tahvil-bono piyasasında ise Hazine ihalesi sonrası gösterge faizde geri çekilme yaşandı. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymet yüzde 8.82 bileşik seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.80 seviyesinden geçildi.

Hazine bugün düzenlediği 6 aylık referans bono ve 5 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvil ihalelerinde 5 milyar 106,8 milyon TL satış yaptı.  ROT satışla birlikte toplam borçlanma tutarı 6 milyar 968,8 milyon TL oldu.

Para piyasasında bugün sakin görünüm izlendi. 1.51-1.52 TL bandındaki hareketine devam eden dolar serbest piyasada 1.5190 TL’den, Euro 2.0670 TL’den kapandı. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi 1.3590 sent seviyelerinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir