Yurtiçinde pozitif görünüm etkili

Gösterge faiz yüzde 8.90 seviyesine inerken, borsa yüzde 1.24 prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa yeni hafta pozitif eğilimle başladı. Beklentinin oldukça altında gelen TÜFE verisi sonrası faizde düşüş, borsada yükseliş yaşandı.

Mart ayında TÜFE yüzde 0.77 artış beklentisine karşın yüzde 0.42 artarken, ÜFE’de yüzde 1.22 artış yaşandı. Yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 3.99 ile son 41 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Piyasa beklentilerinin altında kalan enflasyon verileri sonrasında TCMB üzerinde politika faizi artırma baskısı azalacağından faizlerde gevşeme yaşandı. Ancak zorunlu karşılık oranlarına ilişkin beklenti ise etkinliğini koruyor. Geçtiğimiz afta yüzde 9’un üzerinde işlem gören gösterge faiz bugün yüzde 8.90 seviyesine doğru çekildi.

Güne temkinli başlayan İMKB ise faizdeki geri çekilmenin de desteğiyle yükselişe geçti. 66.545 puana kadar çıkan Bileşik Endeks, ilk seansı 813 puan ve yüzde 1.24 değer artışla 66.528 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında 1.496 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Dış piyasalarda ise ihtiyatlı iyimser bir hava var. Bu hafta özellikle Avrupa tarafında önemli gelişmeler izlenecek. Perşembe günü İngiltere ve Avrupa merkez bankalarının faiz toplantıları piyasaların takibinde olacak. Artan enflasyon kaygıları nedeniyle Avrupa Merkez Bankası’nın faizlerde artırıma gideceği düşünülüyor.

Uluslararası piyasada Euro, dolar karşısında 1.42 sent seviyesinin üzerine kalmaya çalışırken, Dolar/Yen 84 düzeyinde yer alıyor.

Yurtiçinde ise dolar 1.5380, euro 2.1825 liradan işlem görüyorlar.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir