Yurtiçinde satış ağır bastı

Endeks günü 474 puan düşüşle 69.364 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

        

İSTANBUL – Gün içerisinde kararsız görüntü çizen İMKB, kapanışını 474 puan düşüşle 69.364 puandan gerçekleştirdi.

Güne aşağı yönlü başlayan borsada gelen alımlarla ilk seans 76 puan artıda kapansa da, günün ikinci yarısında yeniden satış tarafı ağır bastı. En yüksek 70.335 seviyesini gören endeks, satışlarla da 69.184 seviyesine geriledi. Gün sonunda 2.8 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Dün Çin'in sürpriz faiz artırım kararı ve mortgage konusundaki kaygıların da etkisiyle yüzde 1.5 düşen ABD borsası bugün yükselişle açıldı. ABD ve Avrupa endekslerinde şu sıra artıda dalgalı görünüm izleniyor. Bugün ABD'de TSİ 21:00'de Fed Bej Kitap açıklanacak.

Serbest piyasada Dolar 1.4300 TL'den, Euro 1.9870 TL'den kapanırken, cumhuriyet altını 415, çeyrek altın ise 102 liradan satıldı.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.68 ile dünkü kapanış seviyesinde yer aldı.

 

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir