Zam pazarlığında dördüncü tur 28 Ağustos'ta

Kamu-Sen'in hizmet kollarının sorunlarına ilişkin sunum zaman alacağı için 26 Ağustosta bir toplantı daha yapma önerisi reddedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Toplu görüşmenin 3. turu sona erdi. Görüşmeye 28 Ağustosta devam edilecek.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplu görüşmenin 3. turu sona erdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hizmet kollarının sorunlarına ilişkin sunum zaman alacağı için 26 Ağustosta bir toplantı daha yapmayı önerdiklerini ancak bunun Bakan Yazıcı tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Akyıldız, toplu görüşme heyetinin 28 Ağustosta tekrar bir araya geleceğini belirtti.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplantıda taleplerini sıraladıklarını belirterek, hükümetin de önerisini biran önce masaya koymasını istediklerini ifade etti.

3. tur görüşmesinin ardından konuşan Gündoğdu, Bakan’dan düşünmek için zaman verilmesi gerektiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Referandum için bile evet veya hayır demek için tartışmaların değerlendirmelerin uzun süredir devam ettiğini söyledik. Son toplantıdan önce hükümetin teklifini açıklamasını istedik. Toplu sözleşme hakkı anayasa değişiklik paketinde var, grev hakkı yok. Bunun için başka bir anayasa değişikliği yapılmasını istiyoruz. Kamu çalışanlarının farklı istihdam türlerinin, son verilmesini istiyoruz.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir