Ziraat, banka bonosu ihraç edecek

Ziraat Bankası, 750 milyon TL nominal tutarlı Banka Bonosu ihraç edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası tarafından 13-14-15 Şubat 2012 tarihlerinde 179 gün vadeli, 750 milyon TL nominal tutarlı Banka Bonosu ihraç edilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası 750 milyon TL nominal tutarlı Banka Bonosu ihraç edecek. 179 gün vadeli Banka Bonosu ihracında vade başlangıç tarihi 17 Şubat vade sonu tarihi ise 14 Ağustos 2012 olarak belirlendi. Ziraat Bankası Bonosu ek getirisi benzer vadedeki Devlet Tahvillerinin bileşik getirisi üzerine yüzde 0.50 olarak uygulanırken, Ziraat Bankası Bonosu'nun minimum satış tutarı kurumsal yatırımcılarda bin TL, bireysel yatırımcılarda 100 TL nominal değerli olup, minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları 5 TL nominal değerde ve katları şeklinde olacak.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası Bonosu'nun ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak. Düşük faiz ortamında yatırımcılar tarafından alternatif yatırım aracı olarak tercih edilebilen Ziraat Bankası Bonosu/Tahvili; gelir vergisi stopaj oranlarının Hazine Bonosu ve Devlet Tahvili stopaj oranları ile eşit oranlara sahip olması (yüzde 10), mevduata göre yüzde 5 oranında vergi avantajı sağlaması, Hazine Bonosu ve Devlet Tahvilinin üzerine verilen ek getiri sayesinde müşterilerine daha yüksek getiri elde etme fırsatı da sunuyor. Talep toplama işlemleri Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım şubeleri, Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım İnternet Şubeleri ve 444 44 979 no'lu Ziraat Yatırım Danışma Hattı aracılığı ile kabul edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir