Ziraat'in Erbil şubesi yakında açılacak

Bakan Çağlayan, Ziraat Bankası'nın şube açmasıyla ticari ve ekonomik ilişkilerin çok daha fazla gelişeceğine inandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ziraat Bankası'nın Erbil'de şube açmasının yakın gündemde olduğunu belirtti.

Bakan Çağlayan, Kuzey Irak Yerel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ile Doğal Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bankaların şube açmasına ilişkin soru üzerine Çağlayan, Ziraat Bankası'nın şube açmasıyla ticari ve ekonomik ilişkilerin çok daha fazla gelişeceğine inandığını belirtti.

Türk iş adamlarına çağrıda bulunan Çağlayan, şunları söyledi:

"Amacımız sadece ticaret yapmak olmamalı. Malı bir yere kadar satabilirsiniz. Ama unutmayalım ki bu bölgeye, bu ülkeye herkes ticaret ve yatırım yapmak için göz dikmiş durumda. Türk firmalarının bir an önce Erbil başta olmak üzere, Kuzey Irak'ta ve Irak'ın bütününde bir an önce yatırım yapmasının son derece faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü gelecekte yatırım yapmak isterseniz belki bugünkü fırsatlar elden kaçmış olabilir."

THY'nın seferlerine ilişkin soru üzerine de Çağlayan, Erbil'e özel hava yollarının uçtuğunu ve THY'nın da uçmaması için bir sebep olmadığını belirtti.

Çağlayan, kendisinin THY ile görüşmesinde son hazırlıkları bitirdikleri bilgisini aldığını ve Temmuz ayında seferlere başlayabileceklerini ifade ettiklerini anlattı.

Bakan Çağlayan, "Belki de Erbil'e yapacağımız seyahati THY ile yaparız" dedi.

Yeni sınır kapıları konusunda ki soru üzerine Çağlayan, Şinova ve Ovaköy sınır kapısının açılmasının gündemlerinde olduğunu belirterek, ancak bunların hepsinin Kuzey Irak'ta merkezi hükümetin kurulmasını beklediğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir