Zorlu Center'ın rezidansları satışa hazır

Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa edilen rezidansların satış dönemi başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zincirlikuyu'daki eski Karayolları arazisi üzerinde inşa edilen Zorlu Center'ın rezidans fonksiyonunun satış dönemi başladı.

Kule Rezidans ve Teras Ev olmak üzere iki farklı konsept altında 584 rezidans dairesi planlanıyor. 140 bin metrekare alan üzerine planlanan rezidans bölümünde, daire büyüklükleri 117-733 metrekare arasında, metrekare satış fiyatı ise net 9 bin 500 dolar ile 18 bin dolar aralığında değişiyor.

Zorlu Center'da inşaat süreci, 2011 yılının ilk çeyreğinde AVM, son çeyreğinde ise diğer fonksiyonlar olmak üzere tamamlanacak. Proje tamamlandığında Zorlu Center'ın toplam yatırım bedeli 2,5 milyar doların üzerine çıkacak.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Gayrimenkul'ün 4. kuruluş yıldönümünde düzenlenen basın toplantısında, projeyi tanıttı.

Her zaman hayal kurduğunu, ancak hiçbir zaman hayalci olmadığını ifade eden Zorlu, "Denizbank'taki odamda Zorlu Center'ın inşa edildiği araziye bakardım. 'Acaba devlet burayı niye değerlendirmiyor' diye hayal ederdim. Allah bize nasip etti, burası ihaleye çıktı, 800 milyon dolar verdik ve burası bize nasip oldu" dedi.

Projeyi ilk defa dünyada yarışmaya açtıklarını ve yine "inşallah Türk mimarlar kazanır ve Türk mimarlarla beraber biz burayı götürürüz" dediğini söyleyen Zorlu, yarışma sonucunda Türk mimarların kazandığını anlattı.

Zorlu, şunları kaydetti:

"Mimarlarla oturduk, orada da şunu söyledim; 'Bu araziyi beton yığını haline getirmeyeceğiz. Yeşillik çok olacak ve insanlar burada nefes alacak'... Bizzat bu projede ben kendim ve ekibim aklımızı, fikrimizi koyduk. Benim tabirimle 5'i bir yerde AVM, iş merkezi, rezidans, otel ama en önemlisi bizim sosyal sorumluluk anlayışımızla kültür merkezi... 2 bin 300 kişilik konser salonu, ayrıca 750 kişilik tiyatro salonu... Asırlarca konuşulacak bir kompleks ortaya getirdik. Bu proje konuşuluyor, herkesin de ağzında, Allah bizi nazardan korusun. İnanın gittiğim yerlerde 'Ahmet Bey ne zaman bitecek, ne zaman açılacak?' diye soruyorlar. Burada açılacak otelimiz de AVM'miz de en iyi olacak, kültür merkezimiz de dünyada senelerce konuşulan bir kültür merkezi olacak ve biz bunu ülkemize armağan edeceğiz. Her zaman dediğim gibi ülkem, kurumum, ailem ama en önemlisi de yapacaksan en iyisini yap, gideceksen en uzağa git, çıkacaksan en yükseğe çık, sloganıyla biz yolumuza devem edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"Satıyoruz demeden 2 bin kişi ziyaret etti"

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Zorlu, otelin 5 yıldızlı olacağını ifade ederek, "Dünya markalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. İşletmesini anlaştığımız grup yapacak. AVM ve ofis gibi diğer fonksiyonları Zorlu Grubu kendi bünyesinde şirket kurup kendisi işletecek" dedi.

Bugünkü toplantının aynı zamanda satış startı olduğunu belirten Zorlu, "Bugüne kadar sattıklarımız olmuştur, eşimiz dostumuz çok sıkıştırmıştır, sayı maşallah iyi, Allah nazardan korusun, Allah bereket versin. Biz bugüne kadar hiçbir yerde 'şunu satıyoruz' demeden aşağı yukarı 2 bin kişi ziyaret etmiş, rezerv yaptırmış ve bugün de startını verdik, artık gelen görür, alır-almaz, pazara açık" diye konuştu.

"2,5 milyar doları aşan bir yatırım"

Ahmet Zorlu, projenin 2,5 milyar doları aşan bir yatırım olduğunu, bunun üstünde satış ve işletme geliri hedefleri olacağını kaydetti. Zorlu, "Burada yalnız rezidanslar satılacak. Geri kalan Zorlu Gayrimenkul üzerinde kalacak. Geri kalanlar kiraya ve işletmeye verileceği için oradaki gelir zaman içinde belli olacak. 5 bin otopark kapasiteli bir otopark var. Bunların gelirleri ile beraber 120 milyon dolar gibi senelik gelir elde edeceğimizi tahmin ediyoruz, kira, iş merkezi ve kültür merkezi, otel, ofis, AVM olmak üzere..." diye konuştu.

Zorlu Gayrimenkul'ü halka arz etmeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soruyu da Ahmet Zorlu, "O gün gelsin onu da düşünürüz" şeklinde yanıtladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir