Zorlu Enerji'ye 410 milyon dolar kredi

Zorlu Doğal Elektrik, Akbank ve Garanti ile 410 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Grubu iştiraklerinden Zorlu Doğal Elektrik Üretim A.Ş, Akbank ve Garanti Bankası ile 410 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Yüzde 50'sini Akbank ve yüzde 50'sini Garanti'nin sağladığı kredinin vadesi 12 yıl olarak belirlendi.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Zorlu Doğal Elektrik, krediyi 2008 yılında ADÜAŞ (Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş) özelleştirme ihalesi ile devraldığı 7 HES, 1 JES ve 1 motorin santralinin satın alım, teknoloji yenileme çalışmaları ile Denizli Kızıldere Jeotermal Santrali'nin 60 Megawatt'lık (MW) kapasite artırımı için yapılacak çalışmaların finansmanında kullanacak.

"Kızıldere'de 77 MW'lık kurulu güce ulaşacağız"

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Sinan Ak, Kızıldere'de 77 MW'lık kurulu güce ulaşan Türkiye'nin en büyük jeotermal santralini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sinan Ak, özelleştirme ihalesinden önce kurulu gücü 15 MW olan Kızıldere Jeotermal Santrali'nin kapasitesinin, teknolojisinde yenilemeye gidilmemesi nedeniyle son dönemlerde 6 MW'a kadar düşmüş olduğunu aktardı. Ak, santralin kapasitesinin Zorlu Doğal Elektrik tarafından verimliliğin artırılması amacıyla yapılan çalışmalarla, yeniden 15 MW'a yükseltildiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir