Zoru başarmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ'DEN / Güneş DOĞDU

denizli@dunya.com

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası (İSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesini açıkladı. Bu listede Denizli'den 10 şirket var.

Listeyi değerlendirirsek, sıralamada yer alan 6 şirketin geçen yıla göre yükseldiğini, 4 şirketin gerilediğini, 3 şirketin ise yer almadığını görüyoruz.

Erbakır, 29'uncu sıradan 27'nci sıraya yükseldi, Abalıoğlu Yem 219'uncu sıradan 148'inci sıraya, Kocaer Haddecilik 276'ncı sıradan 151'inci sıraya, Pamukkale Kablo 353'üncü sıradan 265'inci sıraya, Kardemir 426'ncı sıradan 341'inci sıraya, Ozanteks 426'ncı sıradan 416'ıncı sıraya yükseldi.

Menderes Tekstil 157'nci, Deba 361'inci, Denizli Çimento 271'inci, Dentaş Ambalaj 444'üncü sırada yer aldı.

Geçen yıl listede yer alan Atom Kablo, Küçüker Tekstil, Modern Beton ise listede yok.

Bu arada sıralamada en çok basamak atlayarak sıçrama yapan ilk 20 firma arasında Denizli'den 3 şirketin de olması dikkat çekiciydi. Listenin açıklandığı gün, bu üç şirketin yetkilileri ile heyecanlarını paylaştım, başarılarını neye borçlu olduklarını sordum...

Aldığım cevaplar ise şöyle;

* Kocaer Haddecilik San. ve Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Kocaer; "Bu hızlı yükseliş firmamızın kapasite ve modernizasyon yatırımlarına ağırlık vermesiyle oldu. İzmir'deki 700 bin ton/yıl kapasiteli 3. demir-çelik fabrika yatırımımızı tamamladık. 2010'da kendi hammaddemizi üretmek için çelikhane yatırımımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl İSO 500 listesinde ilk 100 arasında yer almayı istiyoruz."

* Kardemir Haddecilik San. Tic. Limited Şirketi sahibi Nevzat Karalp; "Yükselişimizin nedeni çok iyi pazar araştırması yaparak ihracata yönelik çalışmalarımızı artırmamız. İyi ekibimiz ve yatırımlarımızın bütün hızıyla devam etmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda da yükselişimizin devam edeceğini düşünüyoruz. Hedefimiz ilk 200 arasında yer almak. Daha sonraki yıllarda ise gözümüz çok daha yükseklerde."

* Pamukkale Kablo San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavaklıoğlu; "Kapasite kullanım oranımızı artırmak için verimliliğimizi artırdık. Yeni ürün geliştirmek için AR-GE çalışmalarımıza ağırlık verdik. İhracata yönelik özel projeler alıyoruz. Kapasitemizi ve verimliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Üst düzeydeki ürün kalitemizi ve bu kalitedeki sürekliliği sağlayarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaya özen gösteriyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer almayı planlıyoruz."

Anlıyoruz ki; başarının sırrı; kaliteden, yatırımdan, verimlilikten ve iyi bir ekipten geçiyor. Yatırım ortamının zorluklarına rağmen başarı elde eden, önümüzdeki yıllar için de hedef yükselten bütün firmalarımızı kutluyoruz...