ABD, Türkiye’den evcil hayvan bakım ürünleri ithal edecek

ABD’den B2B e-ihracat platformu TurkishExporter’a ithalat ilanı bırakan bir firma, Türkiye’den evcil hayvan bakım ürünleri satın alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD 37-38 milyar dolara varan ticaret hacmiyle Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı oldu. Böylelikle artan yatırımlar ve Türkiye pazarına yeni giren Amerikalı şirketlerin farklı sektörlere yönelik ilgisiyle geçmişi 200 yıla yaklaşan ikili ekonomik ilişkiler, geçtiğimiz yılda büyümesini sürdürdü.

Bugün ise Türkiye ve ABD arasındaki ikili ticaret hacmindeki artış ivmesi sürmeye devam ederken, ABD’den Türkiye’deki üreticilere bir ihracat kapısı aralandı. Bu kapsamda şirketlerin global ölçekte ticaret yapmalarına olanak sağlayan Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu TurkishExporter’a ithalat ilanı bırakan Amerikalı ithalatçı bir firma, Türk üreticilerden evcil hayvan bakım ürünleri satın alacağını belirtti.

ABD’den yazan ithalatçı ile temas kuracak olan TurkishExporter kurumsal üyeleri doğrudan ilan üzerinden teklif sunabilir. İlk kez platformu kullanacak firma ise platformun mobil uygulaması olan Forie’yi, App Store ve Google Play’den indirerek üyelik başvurusu yapabilir.

ABD pazarın hemen giriş yapın

Forie tarafından sunulan “Forie Databank” ile Türk üreticiler ve ihracatçılar artık ABD pazarına daha kolay ve etkili bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Bir ihracat adres bankası gibi hizmet veren Forie Databank ile ABD’deki ithalatçılar, toptancılar ve perakendeciler potansiyel iş ortaklarına hızla erişim sağlıyor. Giyimden, ambalaja kadar sayısız sektörü içinde bulunduran Forie Databank, Türk işletmelerinin ABD pazarındaki fırsatları keşfetmelerine yardımcı oluyor.