Faslı müşteri 100 ton kumaş satın alacak

Faslı bir müşteri %100 polyester 300 gsm ağırlığında polar kumaş 100 ton miktarda satın almak istediklerini belirterek fiyat teklifi talep etmektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Faslı bir müşteri %100 polyester 300 gsm ağırlığında polar kumaş 100 ton miktarda satın almak istediklerini belirterek fiyat teklifi talep etmektedir.

Fas, Dünya Bankası tarafından önerilen bir ekonomik programı yürütmektedir. Ülkedeki sosyal ve ekonomik eşitsizliğin büyümedeki en önemli engel olduğu belirtilmektedir. Diğer taraftan ülkenin serbest piyasa ekonomisine geçmesine kuşku ile bakan bir kesim de bulunmaktadır. Fas firmalarının özellikle Avrupa’dan gelecek rekabet karşısında zayıf kalmalarından korkulmaktadır. Hükümet iş çevrelerinin modernizasyonu konusunda bir kampanya başlatmıştır.

Ülke ithalatında sanayi ürünleri öncelikli sıradadır. En fazla ithal edilen ürünler ham petrol, petrol yağları, makine ve ulaşım araçları, tekstil ürünleri ve kimyasallardır. Avrupa Birliği Fas’ın en önemli ticaret ortağı konumundadır. İthalatın yaklaşık yarısı ve ihracatın % 70’ten fazlası Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılmaktadır. Fransa en önemli tedarikçi ülke konumunda olup İspanya ikinci en büyük tedarikçidir. Fransa aynı zamanda Fas’ın en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkedir.

Fas dış ticareti kolaylaştırıcı tedbirleri uygulamaya koymaktadır. Örneğin gümrük prosedürleri 2009 yılı Haziran ayından itibaren bilgisayarlı online sisteme geçmiş durumdadır.
İthal edilen ürünler için gümrük vergileri dışında % 0,25 oranında ithalat vergisi ve % 20’ye kadar Katma Değer Vergisi uygulanmaktadır.

Fas dış ticaret rejimini liberalleştirmeye devam etmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Hello,
My name is Yassine, i am interested in polar fleece 100% polyester in 300gsm 1.8m width.
I need around 100 tons.
thank you

https://www.turkishexporter.net/en/Leads/354998_polar-fleece-fabric-purchase-request-from-morocco

Bu ihracat fırsatı/talebine erişmek istiyorsanız; %80 oranına çıkan hibe desteklerinden, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) toplu üyelik desteği kapsamında yararlanabilirsiniz. Lütfen bilgi için form doldunuz ve 444 23 99’u arayıp bilgi isteyiniz.
Başvuru Formu Linki : https://turkishexporter.net/tr/contact 

Bu konularda ilginizi çekebilir