İngiltere'den dokuma etiket ithalat talebi

İngiltere merkezli firma, moda ve giyim endüstrisindeki üretici müşterilerinin talepleri olan dokuma etiket vb. ürünlerin tedariği konusunda kendileriyle düzenli çalışabilecek tedarikçi Türk firmalar arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geleneksel olarak ülkemizin çok önemli bir ticaret ortağı ve dünyanın altıncı büyük ekonomisi olan İngiltere, Türkiyenin dış ticaretinde fazla verdiği ve ihracatını sürekli artırdığı gelişmiş ülkelerden biri olma özelliğini korumaktadır.

Türkiye 2001 yılından beri İngiltereye dış ticaretinde fazla vermektedir. 2003 yılında 3,67 milyar dolar olan ihracatımız 2014 yılında 9,91 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiştir.

2015 yılı itibarıyla Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmi 16,22 milyar dolar değerine yükselirken, bu ülke ile yapılan ticarette verilen fazla 4,9 milyar doları bulmuştur.

2015 yılında Türkiye’nin İngiltere’ye yaptığı ihracat genel madde grupları itibariyle incelendiğinde, önceki yıllara göre altın ihracatımızın çok büyük oranda artarak 1. sıraya yerleştiği, diğer madde gruplarında ise önemli bir değişiklik olmadığı gözlemlenmektedir.

İngiltere’ye ihracatta, genel olarak tekstil ve hazır giyim ürünleri, elektrikli ve elektriksiz makineler, motorlu araçlar ve parçaları, demir çelik ürünleri ihracattaki önemli madde gruplarını oluşturmaktadır.

İthalatımız genel madde grupları itibariyle incelendiğinde ise en yüksek paya elektrikli ve elektriksiz makinelerin sahip olduğu görülmektedir. İthalatımızdaki diğer önemli ürünler ise şu şekildedir; otomotiv ve yan sanayi ürünleri, eczacılık ürünleri, demir çelik ile plastik ve plastikten mamul eşyadır.

İngiltere merkezli firma, portföylerindeki moda ve giyim endüstrisindeki üretici müşterilerinin talepleri olan dokuma etiket vb. ürünlerin tedariği konusunda kendileriyle düzenli olarak çalışabilecekleri tedarikçi Türk firmalar aradıklarını beyan etmiştir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323756_woven-labels-and-swing-tickets-needed-in-united-kingdom

Bu konularda ilginizi çekebilir