Lübnanlı firma kâğıt bardak ithal etmek istiyor

Lübnanlı firma farklı hacimlerde kâğıt bardaklardan toptan ve düzenli olarak satın almak istediklerini belirterek Türk tedarikçilerden fiyat teklifi talep etmektedir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lübnanlı bir firma farklı hacimlerde kâğıt bardaktan yüklü miktarda toptan ve düzenli olarak satın almak istediklerini belirterek Türk tedarikçilerden fiyat teklifi talep etmektedir.

Lübnan, liberal dış ticaret politikası ve serbest piyasa sistemine sahiptir. Birleşmiş Milletler şemsiyesi altındaki bütün örgüt ve komitelere, Dünya Bankasına, Uluslararası Para Fonuna (IMF) ve Uluslararası Kalkınma Birliğine üyedir. AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamıştır. DTÖ'ye üye olma süreci devam etmektedir. Ancak gümrük kanunu DTÖ ve AB mevzuatı ile uyumludur.

DTÖ kurallarıyla uyumlu olarak 2000 yılı sonunda yürürlüğe konulan gümrük kanunu* ve gümrük tarifeleri** ile, ortalama gümrük vergisi oranı %20’den %15’e düşürülmüştür. Lübnan’da üretilmekte olan mallara rakip olabilecek ürünlerin ithalatında alınan gümrük vergisi oranları ise %25 oranında azaltılarak %70–100 seviyesinde tutulmuştur. Bu çerçevede, Lübnan’da üretilmeyen hammadde ve yarı mamuller (bilgisayar, yazılım ve donanım) ithalatında gümrük vergisi sıfırlanırken, yerel üretimi olan tavuk, yoğurt, peynir, bal, sebze-meyve gibi tarımsal ürünler için %70 oranında gümrük vergisi belirlenmiştir. Hazır giyim, kozmetik ve parfüm içinse gümrük vergisi oranı %15’tir.

1992 yılından bu yana Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke ile Yatırımları Karşılıklı Geliştirme ve Koruma Anlaşmaları imzalayan Lübnan’ın ayrıca, yine Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 20 ülke ile imzaladığı Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları bulunmaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

To Whom It may concern,
We are a company based in Beirut, Lebanon.
We are looking to import large quantities of paper cups and would like to enquire about your products.
We are mainly interested in :
- 2.5 oz hot paper cups
- 4 oz hot paper cups
- 7-8-9 oz hot paper cups
We would like to enquire about the price, specs, designs, minimum order quantities and your monthly supply capabilities.
Looking forward to hearing from you,

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/341440_paper-cups-wholesale-import-request-from-lebanon

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir