‘2016 girişimcilik yılı olsun’

TOBB Bursa Genç Girişimciler Başkanı Kağan Yeşil, 'Genç girişimciler olarak 2016 yılının Türkiye’de girişimcilik yılı ilan edilmesini diliyoruz' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, 2016 yılının Türkiye için ekonomide reformlarla dolu bir yıl olmasını beklediklerini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı hükümetin 2016 Eylem Planı’nın önemli teşvikler içerdiğine dikkat çeken Yeşil, “Hükümetin 2016 Eylem Planı’nda genç girişimcilere yönelik ciddi teşvik paketlerini hayata geçirecek olması geleceğimiz için önemli bir adımdır. Türkiye olarak ekonomide uzun vadeli hedeflere ulaşmamız için özellikle genç girişimciliği daha fazla teşvik etmeliyiz” dedi.

Hükümetin son yıllarda attığı önemli adımlarla Türkiye’de girişimciliğin artarak yaygınlaşmasına rağmen halen dünya ortalamasının çok gerisinde olduğumuza dikkat çeken Yeşil, “Üniversitelerde açılan bölümler, Türkiye’deki risk sermayedarları, melek yatırımcılar ve kuluçka merkezleri ile desteklenen girişimciliğin büyümesi için daha fazla desteğe ihtiyaç var. Yapılan araştırmalar, başka bir işte çalışanların yüzde 85’inin kendi işini kurmak yani girişimci olmak istediğini gösteriyor. Bu girişimci adaylarının yüzde 11’i ise e-ticaret sektörüne girmek istediğini dile getiriyor. Sadece bu açıdan baktığımızda gelişmiş dünya ülkeleriyle uzun vadeli rekabet edebilmemiz açısından genç girişimcilere destek olmalıyız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yapılan araştırmalara göre girişimcilerin büyük bir kesiminin finansman bulma, inovasyonu ölçeklendirme ve sürdürülebilir kılma, uluslararası alanda büyüme ve doğru becerilere erişme gibi pek çok konuda güçlüklerle karşılaştığına işaret eden Yeşil, şunları kaydetti:

“Genç girişimcilerin hayata geçirmek istediği kaliteli projeler mevcut, fakat teşvik eksikliği karşılaştıkları en büyük engel olarak görülüyor. Hükümetin 2016 Eylem Planı’nda genç girişimcilere yönelik teşviklerin hayata geçmesiyle inanıyorum ki genç girişimciler geleceğe daha güvenle bakacak. Genç girişimciler olarak 2016 yılının Türkiye’de girişimcilik yılı ilan edilmesini diliyoruz.”