ATO'dan okul alışverişi uyarısı

ATO Başkanı Bezci, "Okul malzemeleri satın alınırken Türk Standardları Enstitüsü ve diğer standart kuruluşlarınca uygunluğu belgelenmiş ürünler tercih edilmeli"dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, okul alışverişine çıkacak velileri uyararak, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve diğer standart kuruluşlarınca uygunluğu belgelenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bezci yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın okulların açılmasından önce gerçekleştirdiği denetimlerde, güvensiz ve teknik düzenleme aykırı ürünler belirlediğini hatırlattı.

Okul malzemeleri satın alınırken TSE ve diğer standart kuruluşlarınca uygunluğu belgelenmiş ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Bezci, "Anne babaların çok dikkatli olup, güvenilirliğiyle bilinen markaların ürünlerini satın alarak, çocuklarını korumaları gerekiyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim hayatına başlayıp, sürdürmesi için kırtasiye ürünleri alırken çok dikkatli olalım" ifadelerini kullandı.

Bezci, ATO bünyesinde yer alan Kırtasiye ve Kitap, Dergi Satıcıları ve Kopyalama Merkezi Meslek Komitesi'nin de konuyla ilgili çalışmalar yaptığını belirterek, vatandaşların sağlığa zararlı kırtasiye ürünleri konusunda mağdur olmaları durumunda ATO'ya şikayette bulunabileceklerini kaydetti.