Başkan çağrı yaptı, İTO’da istifalar geldi

İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın geçen ay meclis üyelerine yönelik ‘FETÖ ile bağlantılı olan varsa, burada işi yok’ çağrısı karşılık buldu. Aradan geçen 1 aylık süreçte istifa eden meclis üyelerinin yerine yeni kişiler göreve getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ın İTO ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı ‘FETÖ ile ilişkisi olanın burada yeri yoktur’ çağrısının ardından İTO Meclisi’nde istifalar oldu. İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç yeni meclis üyelerini tanıtırken, içinden geçilen süreç nedeniyle ayrılanlar olduğunu belirtti. 3 yeni meclis üyesi ise Murat Demirtaş, A. Sabri Altunel ve Tuncer Uslu oldu. Eski üyelerin adı ise okunmadı.

Meclis toplantısında konuşan İTO Başkanı Çağlar, ”Yönetim olarak hassasiyetimizi; Odamızda ve tüm bağlı kuruluşlarımızda net bir şekilde ortaya koyduk. Bu çerçevede, Meclis ve Komitemizden ayrılanlar oldu. Ben bu kişilerin yerine gelen yeni meclis ve komite üyelerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Bu konuda hassasiyetimiz ve kararlılığımız sonuna kadar devam edecek” dedi.

Çağlar, Türkiye’nin dünyadaki dostlarını artırmaya yönelik çalışmaların meyvelerini verdiğini kaydetti. Rusya ile normalleşmeye Başlayan ilişkiler nedeniyle charter seferlerin yeniden başladığına dikkat çeken Çağlar, enerji, tarım, tekstil, gıda gibi diğer sektörlerde de normalleşme devam edeceğini savundu. Son dönemde yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen yabancı yatırımcıların Türkiye’ye güvendiğini dile getiren Çağlar, ağustos ayında 916 milyon dolarlık sermaye girişi olduğunu bildirdi.

Şimdi sıra bizlerde

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yönelik teşvikler hakkında konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Müthiş doyurucu bir teşvik. 23 ili kapsayan bu paket, adeta bölgeyi yeniden imar ve ihya edecek. Sanayiciye gidip, orada üretimini yapmak dışında bir şey kalmıyor. Devlet üzerine düşeni fazlasıyla yaptı arkadaşlar, şimdi sıra bizlerde” dedi.

Faizler konusunda da gelişmeler yaşandığını vurgulayan Çağlar, şöyle devam etti: “Merkez Bankası düzenli olarak faizleri indiriyor. Buna ek olarak bu ay zorunlu karşılık oranlarında da indirime gitti. Bu bankalar için 3 milyar TL’lik ek bir kaynak. Merkez’in bu pasını bankalar hızla değerlendirmeli ve bu likiditeyi bir an önce piyasaya enjekte etmeli.”

Bu konularda ilginizi çekebilir