İzmir, Alman yatırımcıları bekliyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, "İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Hedefimiz karşılıklı iş birliği ile ticaret hacmini geliştirmek" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Alman yatırımcıları İzmir'e davet etti.  

Göreve yeni başlayan Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach'ın, EBSO'yu ziyaretinde Yorgancılar, "İzmir ile Almanya arasında ticaret hacmimiz 2 milyar dolar. Bu rakamı çok daha yukarılara çıkaracak potansiyelimiz var. Hedefimiz karşılıklı iş birliği ile ticaret hacmini geliştirmek. Alman yatırımcıları İzmir'e bekliyoruz" dedi. 
EBBO'nun üniversite-sanayi iş birliğine verdiği önemi vurgulayan Yorgancılar, geçen yıllarda Münih'te meslek liseleri ve Ludwig Maximilian Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini hatırlattı. Almanya'nın ekonomik başarısında mesleki eğitimin payının büyüklüğüne dikkati çeken Ender Yorgancılar, "Bu çalışmaları yerinde görmek ve üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek için karşılıklı temaslarda bulunduk. Sizin göreve başlamanız ile birlikte bu temasların artarak devamını ve daha üst düzeylere taşıyabileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.  

Heyetleri İzmir'e çekme sözü 

Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ise, turist olarak birçok kez Türkiye ve İzmir'e geldiğini belirtti. Yeni görevinde kente daha fazla yatırım çekmek için EBSO ile iş birliği içinde olmaktan büyük memnuniyet duyacağını kaydeden Gerlach, "Türkiye'ye gelen yatırımcı Alman heyetleri Ankara ve İstanbul'u ziyaret ederken, İzmir'e daha az uğruyor. EBSO ile gerçekleştireceğimiz iş birliği ile daha fazla heyeti İzmir'e çekmek istiyoruz" dedi.