İzmir’e cansuyu olacak projeler geliyor

İzmir Ticaret Odası’nın 2014-2017 Stratejik Planı’nda 2023 Dünya EXPO’sunun İzmir’de gerçekleştirilmesi, İzmir Tema Park Analizi, İzmir Sağlıklı Yaşam Köyü Analizi, Uluslararası Sağlık Merkezi, Sera OSB gibi projelerin İzmir’e katkı sağlaması hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU ALP

İZMİR - Kuruluş tarihi 1885 olan İzmir Ticaret Odası (İZTO), 2014-2017 Stratejik Planı’nı tamamlayarak yeni yol haritasını çizdi. Planda yer alan 133 adet projeden 105 tanesini gerçekleştirecek olan İZTO, İzmir’deki yatırımları içeren 28 projenin de takipçisi olacak. Oda plan kapsamında 5 stratejik amaca göre hareket edecek. 

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Oda’nın vizyonu ve misyonu doğrultusunda; hem üyelerinin beklentilerini karşılayacak, hem İzmir ve ülkemiz ekonomisine katkı yapacak, hem de oda imajını güçlendirecek bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, “İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız bu plan, görev süremiz olan 2014 -2017 yılları arasında bizim yol haritamız olurken, üyelerimizin ve kentimizin ticaretine de katkı koyacak bir belge olacak. Planımızın ticaretin gelişmesi, rekabeti, girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik ederek üyelerimizin güçlenmesinde destekleyici bir belge olmasını bekliyoruz. Oda olarak üyelerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini tatmin edecek kalitede hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi. Planın hazırlık aşamasında üyelerin İZTO’dan beklentilerini tespit etmek amacıyla bin 182 üyeye anket yaptıklarını belirten Demirtaş, ayrıca ortak faaliyetlerde bulundukları 95 paydaşlarından da öneri ve beklentilerini aldıklarını dile getirdi. 

Planın uygulaması sistemle izlenecek 

Demirtaş, 2023 Dünya EXPO’sunun İzmir’de Gerçekleştirilmesi, İzmir Tema Park Analizi, İzmir Kültür Faaliyetleri Analizi, İzmir Sağlıklı Yaşam Köyü Analizi, Uluslararası Sağlık Merkezi, Pasaport Limanı Dalgakıran Projesi, Kentsel Dönüşüm, İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Güney İzmir Lojistik Merkezi, Sera OSB, Uluslararası İzmir Gastronomi Festivali gibi projelerin İzmir’in ticaretine ve turizmine katkı sağlayacak projeler olduğunu belirterek, “Odamız Stratejik Planı içerisinde; ‘İzmir İş Hayatı 2014-2023 Stratejik Planı’nın hazırlanması da yer alıyor. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi ile uyumlu olarak İzmir’in 100 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılmasında sektörel analiz çalışmalarını kapsayacak çalışmalar devam ediyor. Stratejik Plan’ın izleme ve değerlendirmesini sağlamak amacıyla, stratejik hedefl er için performans göstergeleri tespit edildi. Projelerimizi takip etmek için odamızda bir sistem geliştirdik. Stratejik planlama dinamik bir süreç. Uygulamaya başladıktan sonra planın izlenmesi ve değişen şartlara uyum sağlaması da oldukça önemli. Bu plan 2014-2017 yılları arasındaki görev süremizde yol haritamız olacak” dedi.