MÜSİAD'dan Kuzey Irak çıkarması

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), yurtdışı teşkilat ağını geliştirme hedefleri doğrultusunda, Musul ve Erbil'de ziyaretlerde bulundu. 

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal ve MÜSİAD Ortadoğu Koordinatörü Emin Taha öncülüğündeki heyet, Kuzey Irak'ta Musul ve Erbil'e ziyaretler gerçekleştirirken, görüşmeler öncesinde Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'la fikir alışverişinde bulundu. 

MÜSİAD heyeti, yaklaşık 20 bin üyesi bulunan Musul İşadamları Derneği'nin ev sahipliliğinde düzenlenen programda da, Musul Ticaret Odası, Musul Sanayi Odası ve Musul İşadamları Derneği ile "İyi Niyet Anlaşması MOU" imzaladı. 

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Musul Valisi Atheel Alnujaif, Türkiye'yi çok sevdiklerini belirterek, "Musul'da iş yapmak isteyen Türk işadamları ile MÜSİAD'a her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni dönemde Irak'ta, birçok alanda iş imkanı doğacak. Bu nedenle resmi kurumlar, Odalar, Birlikler ve Sivil Toplum Kuruluşları'yla iletişime geçilmesi gerek" ifadelerini kullandı.  

Erbil Valisi Nevzat Hadi Mevlüt de, Erbil'in Irak'ın ekonomi merkezi olduğunu kaydederek, Irak'ın diğer bölgelerindeki işadamlarının Erbil'de ofisleri ve depolarının bulunduğunu ve buradan diğer bölgelere aktarma yapıldığını anlattı. Erbil'in stratejik bir önemi olduğunu ve burada açılması planlanan MÜSİAD bürosunun bölgedeki işadamlarına dünyanın kapısını açacağı düşüncelerini dile getiren Mevlüt, Türkiye'yi Erbil'in gerçek ortağı olarak gördüklerini aktardı.