"Sömürü devam ediyor"

ASKON Başkanı Mustafa Koca, devreye giren yeni kapitalist yapıya karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - ASKON'un (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Geleneksel İftar programı, Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 
 
İftar programına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Süleymaniye Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, İTO Başkan Vekili Şekib Avdagiç, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaçam, THY Genel Müdürü Temel Kotil, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, ASKON Komisyon ve Sektör başkanları, ASKON Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının, vakıf ve derneklerin temsilcileri katıldı. 
 
ASKON Genel Başkanı Koca, yaptığı açış konuşmasında dünyanın sürekli değiştiğini dönüştüğünü belirterek, "Ekonominin karakteri de değişiyor. Artık yeryüzünde 20 yıl öncesindeki kapitalist sistem yok. Yeni bir kapitalist yapı devreye giriyor. Kocaman Kocaman sanayi devleri artık ilk sıralara yerleşen şirketler olma dönemini bıraktılar. Şimdi dijital metodoloji ile yapılan üretimler, dünya kapitalizminin belirleyici rolünü üstleniyorlar" dedi.
 
Her yeni atmosferde dünya egemenlerinin evrim geçirdiğini ve yeni duruma adapte olduğunu belirten Koca, "İşin özünde belli merkezler, büyük insanlık ailesinin sömürülmesini bir şekilde devam ettiriyorlar. İçinde haksızlıkların, zulümlerin, sömürünün hakim tema olduğu bu sisteme henüz ciddi bir itiraz sesi yükseltilemedi. Bu imkan potansiyel olarak şu an tüm dünyada iftar sofralarında ruhaniyetini paylaştığımız İslam anlayışında var. Ve iki milyara yakın insan aynı duygularla, aynı hislerle aynı heyecanlarla bu sofraya otururken yaptığı dualarda evrensel bir hakkaniyeti, küresel bir adaleti talep ediyor" dedi.
 
Dinçer ve Kurtulmuş da katıldı
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ise göreve geldiği tarihten itibaren bakanlıkta bir zihniyet değişikliği yaptıklarını ifade ederek, "Milli Eğitim Sisteminde bir zihniyet değişikliği yaptık, Paradigma değişikliği yaptık. Tasarlanmış ve Talim Terbiye Kurulunca uygulanan bir eğitim sistemimiz vardı. Bu eğitim sistemi, herkesin üzerine tek bir kıyafet giydiriyordu. Ama biz insanların her birinin farklı olduğunu,. Toplumda etnik, kültürel yapıların, toplumun farklı katmanlarının olduğunu, bütün bu kesimlerin de farklı beklentileri bulunduğunu biliyorduk. Seçimlik derslerimiz, farklı beklentileri, farklı ihtiyaçları karşılıyor. Artık tek tip eğitim yok. Bu eğitim sisteminin bizleri götüreceği nokta, beklentileri karşılanmış, talepleri karşılanmış ve yeni bir dönemin işaretini ortaya koymuş bir dönem olacaktır" açıklamasını yaptı.
 
HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ise Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta Müslümanların başarılı olmasını beklediklerini belirterek, "Biz de 28 Şubat'ı yaşadık, 28 Şubat'ı dün gibi hatırlıyoruz. 28 Şubat'ın kara defterleri birbir ortaya konuluyor ve inşallah hepsinden hesap sorulacak. Bu durum millet iradesinin ortaya çıkmasının başlangıcıdır. Geçen sene bu dönemlerde Somali'den bahsediyorduk, şimdi ise Arakan'dan bahsediyoruz. Gelecek sene bir başka İslam coğrafyasından bahsetmeyeceğimizin garantisi yok. Yeni bir medeniyet tasavvuru oluşturmadıktan sonra bu zulümler devam edecektir" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir