Şahin: Benim için kesinlikle meditasyon etkisi var

Koru Sigorta Genel Müdürü Şahin, “Hayatımda olmazsa olmazım. Kesinlikle meditasyon etkisi var” sözleriyle motosiklet tutkusunu anlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Motosiklet kullanan ne çok yönetici var... Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin, “Hayatımda olmazsa olmazım. Kesinlikle meditasyon etkisi var” sözleriyle vurguluyor motosiklet tutkusunu. Her fırsatta uzun turlara katılan Şahin, Sahra Çölü'nü de içine alan Fas yolculuğunu ise “Tadı damağımda kaldı” diyerek anlatıyor.

- Motosikleti 3 kelimeyle anlatsanız...

Rutinden çıkış, özgürlük ve dostlarla birlikte olmanın keyfi…

- Sizin için bir yaşam tarzı mı?

Yaşam tarzı olmaktan ziyade hayatımda olmazsa olmaz bir yeri var. Her ne kadar her gün kullanmasam da istediğim zaman çıkıp kısada olsa bir tur atabileceğimi bilmekle ve arada bunu yapabilmek değişilmez benim için. Kesinlikle meditasyon etkisi olduğunu söyleyebilirim.

- Seyahat grubunuz var mı?

Evet, bizim artık çok uzun yıllara dayanan birlikte sürdüğümüz 5 kişiden oluşan bir ekibimiz var. Bizim her yıl bir yurt dışı planımız muhakkak olur her sene herkes gelemese de ekipten birileri mutlaka 1 veya 2 haftalık böyle bir tur yapar. Ağırlıklı olarak Avrupa turları yaptık. En uzun ve tadı hala damağımızda olan turumuz ise Sahra Çölü'nü de içine alan Fas turumuzdu. Bu sene de yine güzel bir planımız var.

- Her gün kullanıyor musunuz?

Aslında ben motosikleti hafta sonları ve tatillerde kullanan gruba dahilim. Hafta için iş rutininde açıkcası pek keyif almıyorum. Bizim 15 senedir artık kemikleşmiş ben dahil 5 kişiden oluşan bir ekibimiz var fırsat bulduğumuz hafta sonların da İstanbul dışında bir rota planlayarak turlar yapıyoruz.

- Satın almada öncelikleriniz?

Öncelikle çok iyi bir servis imkanı olması benim için çok önemli. Ayrıca 2. elde de fazla değer kaybına uğramadan satılabilir bir motosiklet olmasına özellikle dikkat ediyorum. Bu yüzden de yıllardır aynı markayı kullanıyorum. Şu anda BMW 1200 GS marka bir motorum var.

- Trafikte nerede zorlanıyorsunuz?

Ülkenin trafik durumuna bakıldığında özellikle şehir içlerinde motosiklet kullanmak gerçekten tehlikeli zira insanlar sizi yok sayıyor. Bu konuda bir kaç inisiyatif alındı “motosikletleri görün” mottosu ile ancak açıkçası pek bir şey değişmedi. Ben bu sebeple sadece hafta sonları ve özellikle şehir dışında kullanmaya çalışıyorum. Tur dönüşü İstanbul trafiği ile karşılaştığımızda her seferinde ne kadar haklı olduğumu görüyorum. Motosiklet hala bir hobi olarak görülüyor zira bu vergilerle çok pahalı birde üstüne döviz kurlarında ki artış gelince hobinin ötesine çok zor geçiyor.

- Bir sigortacı olarak mesajınız?

Trafik sorununu ancak elbirliğiyle çözebiliriz. Biz sigortacılar olarak bu konuda elimizden gelen bütün aksiyonları almaya çalışıyoruz. Konu sadece trafik sigortası primlerinden ibaret değil zira. Ülke neredeyse her sene bir savaştan çıkmış gibi kayıp veriyor trafikte. Maddi zaraların yekünü de ekonomi için çok ağır. Bu noktada ki en önemli çözüm kaynaklarından biri de araba yerine motosiklet kullanarak trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak. Biz şirket olarak motosiklet sürücülerini çeşitli ürünlerimiz ile destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.

- Yeni başlayanlara önerileriniz?

Eğitimlerde ilk söylenen motosiklete başlıyorsanız düşük cc oranlarına sahip bir makine ile başlanması gerektiği. Motosikleti aldıktan sonra da mutlaka ama mutlaka iyi bir yerde eğitim alınmalı. Ben bunca yıldan sonra hala bir sürü teknik öğreniyorum. Motosiklette hiçbir zaman tamam ben artık iyi sürücüyüm dememek lazım.

Bu konularda ilginizi çekebilir