Tüm Büro-Sen'den memurlara 3 ikramiye talebi

Tüm Büro-Sen Genel Başkanı Yılmaz, memurlara iki bayram ve bir de eğitim öğretim döneminde olmak üzere yılda üç ikramiye verilmesini talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRIKKALE - Tüm Büro Çalışanları Sendikası (Tüm Büro-Sen) Genel Başkanı Veysel Yılmaz, memurlara iki bayram ve bir de eğitim öğretim döneminde olmak kaydıyla yılda üç ikramiye verilmesini talep ettiklerini belirterek, "İnşallah, Torba Yasa içinde ikramiye sevinci olur" dedi. 

Yılmaz, Kırklareli'de yaptığı açıklamada, memurlar arasında eşit işe eşit ücret politikasının sağlanamadığını ve bu durumun sorumlusunun da memurların sorununu layıkıyla dile getiremeyen yetkili sendika olduğunu ileri sürdü. 

Aynı statüde çalışan memurlar arasında eşit ücret konusunda birliktelik sağlanması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: 

"SGK ve İŞKUR'daki ikramiye ve mesailerin geri dönmesini istiyoruz"

"Eşit işe eşit ücret politikasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İŞKUR gibi kurumlardaki memurların mesai ve ikramiye gibi hakları, diğer memurlarla eşit seviyeye gelmesi için durduruldu. Bunun bazı kurumlarda daha değişik şekilde yansıdığını gördük. Mesela belediyelerdeki çalışan memurların maaşlarında, denge tazminatı adı altında bayağı bir yükselme oldu. Bunu daha çok yetkili sendikanın hatasına bağlıyoruz. SGK ve İŞKUR'daki ikramiye ve mesailerin geri dönmesini istiyoruz." 

Yılmaz, memurlara iki bayram döneminde ve bir de eğitim öğretim döneminde olmak kaydıyla yılda üç ikramiye verilmesini talep ettiklerine dikkati çekerek, "İnşallah, Torba Yasa içinde ikramiye sevinci olur" diye konuştu. 

Memurların her yıl maaş ve enflasyon farkını aldığını ancak bu dönemde yetkili sendikadan kaynaklanan sebepten dolayı zor durumda kaldığını savunan Yılmaz, "Memur, 123 lira maaş farkıyla yetinmek zorunda kaldı. Memurlarımız bu dönemde enflasyon farkı almadı, geriye dönük az da olsa kayba uğradılar. Bu kaybın telafisi için tüm memur arkadaşlarımıza Torba Yasa'nın içinde seyyanen bir zam verilmesini talep diyoruz" dedi. 

"Arkadaşlarımız emekli olmaktan korkuyor" 

Yılmaz, emeklilerin maaş yönünden zor durumda olduğunu dile getirerek, emekli maaşlarında da işçilerdeki gibi yeni bir yapılanmanın olabileceğini belirtti. 

Memurun aldığı ek ücretlerin emekli maaşına da yansımasını istediklerini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: 

"55-60 yaşındaki arkadaşlarımız emekli olmaktan korkuyor çünkü 2 bin lira maaş alırken emekli olduğunda maaşı neredeyse yarı yarıya düşecek. Bu durumu önlemenin, genç arkadaşlarımızı kurumlarda çalıştırmanın tek yolu önerimizin uygulanmasıdır. Aynı zamanda aile ve çocuk yardımının da buna eklenmesini arzu ediyoruz. Emeklimiz rahatça yaşamalı yani maddi sorunu olmamalı. Bunların çözümü için hükumetle gerekli görüşmelerimizi zaman zaman sürdüreceğiz." 

Yılmaz, 20 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını, diğer illerde ise çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, memurların tüm haklarının yasal savunucusu öncü sendika olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir