UTİKAD Başkanı Erkeskin güven tazeledi

2010 yılından bu yana UTİKAD'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Erkeskin yeniden başkan oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD) başkanlığına yeniden Turgut Erkeskin seçildi. 

UTİKAD'tan yapılan açıklamaya göre, 2010 yılından bu yana UTİKAD'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Erkeskin, tek listeyle yapılan seçimde üçüncü kez bu göreve getirildi. 

Yönetim Kurulu'na 6 yeni isim

Bir önceki dönem UTİKAD Yönetim Kurulu'nda yer alan Nil Tunaşar, Arif Badur, Kayıhan Özdemir Turan ve Emre Eldener yeni dönemde de bu görevlerini sürdürürken Mehmet Özal, Ekin Tırman, Koral Karşılıklı, Taner İzmirlioğlu, Özlem Dost ve Ahmet Dilik ilk kez yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erkeskin, lojistiğin dünyada ve Türkiye'deki dönüşümüne değinerek, UTİKAD'ın bu dönüşümde üstlendiği sorumlulukları anlattı. 

Lojistik kültürü oluşturma sürecinde derneklere çok büyük görevler düştüğünü, kendilerinin de bu bilinçle hareket ettiğini belirten Erkeskin, güvenli ve sürdürülebilir lojistik sistemlerinin kurulup geliştirilmesi için yüksek eğitim kurumlarıyla birçok araştırmaya imza attıklarını dile getirdi. 

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'yla yürütülen projede sona gelindi

Erkeskin, "Lojistiğin Yol Haritası"nın oluşturulması noktasında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'yla yeni bir araştırma projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını aktararak, "Bu araştırmayla lojistiğin bugün itibarıyla nerede olduğu, nelere ihtiyaç duyduğu tespit edilecek. Bir anlamda lojistiğin yol haritasını çıkaracağız. Bu araştırma, özellikle lojistik merkezlerinin doğru yapılanması noktasında nelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ortaya çıkaracak. Türkiye'deki lojistik merkezler daha önce planlanmış. Biz, onların konumunu, büyüklüğünü, yapısını ve yönetim sistemlerini yeniden değerlendirmek zorundayız. 19 lojistik merkezimizin 6'sı faaliyete başladı. Bu merkezlerde neler yapılması ve konumlandığı alandaki imkanların neler olması gerektiği gibi detayları inceleyerek araştırmamızı ilerleyen günlerde Ulaştırma Bakanlığı'yla paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 

Dernek olarak FIATA diploması verecekler

Sektörün gelişmesi için eğitimin önemine işaret eden Erkeskin, bu yıl eğitim noktasında önemli bir adımı hayata geçirdiklerini ve artık dernek olarak FIATA diploması vereceklerini açıkladı. 

Erkeskin, FIATA diplomasının, dünyanın her yerinde geçerli olacağını vurgulayarak, "Bu diplomayı almak isteyenlere 280 saat eğitim vereceğiz. Bu diplomayı alanlar lojistik sektöründe kariyer gelişimleri için önemli bir avantaj sağlayacak. Türkiye'de UTİKAD Akademisi kurmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda UTİKAD Akademisi'ni kurmak için FIATA'yla çalışacağız" değerlendirmelerini yaptı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir