Yahya Arıkan’a ‘Fahri Doktor’ unvanı

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan’a Türk ekonomisine ve kültürüne hizmetlerinden ve Azerbaycan Türkiye kardeşlik ilişkilerinin gelişmesindeki faaliyetlerinden dolayı Fahri Doktor unvanı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Azerbaycan Cumhuriyeti "VEKTOR" Uluslararası İlimler Akademisi Bilimsel Genel Kurul Üyeleri’nin kararıyla, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan'a "Fahri Doktor" unvanı verildi. Arıkan bu unvana, “Türk ekonomisine ve kültürüne üstün hizmetlerinden ve Azerbaycan Türkiye kardeşlik ilişkilerinin gelişmesindeki faaliyetlerinden” dolayı layık görüldü.

İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası’nda düzenlenen törende Arıkan’a, Fahri Doktor’luk beratını, Vektör Kurucu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Elçin İskenderzade takdim etti.

Dünyanın 20’yi aşkın ülkesinde, 50’den fazla tanınmış devlet adamı, ülke başkanları, sosyal-siyasi, edebi ve bilimsel kişilere verilen unvan töreninde konuşan Elçin İskenderzade, nitelikli mesleki ve akademik çalışmaları nedeniyle İSMMMO’nun şahsında Yahya Arıkan’ın unvana layık görüldüğünü vurguladı.
 
"Bu ödülle sorumluluğumuz daha çok arttı"

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan da ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu onurlu ödüle layık görülmenin mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu belirti. Arıkan İSMMMO’nun 25 yıllık genç bir meslek odası olmasına karşın böylesine bir ödülle layık görülmesinin onuruna vurgu yaptı. Arıkan “Bugüne gelişimizde, ailemin, mücadele arkadaşlarımın ve oda çalışanlarının çok özel bir yeri var. Onlarla biz tuğla üstüne tuğla ördük. Bu ödül ise bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Bu ödülle sorumluluğumuz daha çok arttı. Bu ödül, asla şahsıma değil, bu mesleğin tarihini oluşturan ve geleceğini yazan insanlar adınadır” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir