Şehrin erkeklerine Big Boyz Festival

Motor, yelkenli, maket uçak... Kısacası hayalini kurduğunuz bütün oyuncakları bu festivalde deneme şansı bulacaksınız. Türkiye'nin ilk erkeklere özel festivali Big Boyz, eylülde Tuzla'da kapılarını açıyor. Ama panik yapmayın! Kadın ve çocuklara da yasak değil...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Hep aynı şeyi yapmaktan bunalanlar, biraz nefes almaya ihtiyaç duyanlar, bazen uçmak bazen kaçmak, rüzgâra karşı durmak isteyenler, zevk ve hobilerine zaman ayırmanın yollarını arayanlar... İçlerinden birine “işte ben” diyorsanız, bu habere dikkat. Birileri size özel bir festival tasarlamış. Nasıl mı? Anlatalım... Türkiye’nin pek de festival kültürü gelişmiş bir ülke olduğu söylenemez. Özellikle Avrupa’daki örneklere bakıldığında bu alanda marka çıkarabildiğimizi iddia edemeyiz. Özellikle erkeklere hitap eden bir festival markası oluşturmak üzere yola çıkan Alice’in hedefi tam olarak bu açığı doldurmak. Şirketin patronu Tolga Alişoğlu, daha önce Vialand ve Watergarden’ın genel müdürlüğünü yapmış eğlence sektöründe tanınan bir isim. Şehir hayatında iş-aile arasında sıkışıp kalmış 20 yaş üstü ve belli bir alım gücü olan Türk erkeğine farklı bir deneyim yaşatmak üzere yola çıktıklarını söyleyen Alişoğlu, üçüz babası. O da çocuklarıyla kendi zevklerine uygun zaman geçirmek istediğinde alternatiflerin çok kısıtlı olduğundan yakınıyor. Çevresindeki erkeklerin de aynı sıkıntıları paylaştığını görünce iş hayatındaki deneyimi böyle bir festivale aktarmak istemiş.

Yeni yollar yarat

“Türkiye’nin tek erkek hobi festivali” olarak nitelendirdikleri etkinliğe Big Boyz adını koymuş Alice ekibi. Böyle bir organizasyona markaların da ihtiyacı olduğunu ve ekonomik canlanma anlamında ciddi katkılar yaratmasını beklediklerini söyleyen Alişoğlu, özellikle spor faaliyetlerinde aktif olan, olmak isteyen erkekleri hedef aldıklarının altını çiziyor. Diyor ki, “Bu festivalde erkeklerin sevdikleri teknolojik oyuncaklar olacak. Drone, go-cart, maket tekne gibi oyuncakları deneme fırsatı bulacaklar. Tamirat ve tadilat gibi erkeksi işlerin ipuçlarını öğrenecekler.”

'Fırsatlar da sunuyoruz'

15-17 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Viaport Marina’da gerçekleşecek olan Big Boyz Festivali’ne Alice ekibi bu yıl 30 bin kişinin katılmasını bekliyor. Tolga Alişoğlu, birçok markanın ürünleriyle yer alacağı festivalin her anlamda fırsatlarla dolu olduğunu vurguluyor. Diyor ki, “Markaların en zor ulaştığı kesim 20 yaş üstü A,B, C gelir gruplarından erkekler. Evleri ve işleri arasına sıkışmış durumdaki bu insanlara şirketlerin ihtiyacı var. Öte yandan hobilerini geliştirmek, sosyal çevresini genişletmek isteyen erkekler -ya da hayatında erkek olanlar- da bu festivalden çantaları dolu ayrılacak.”

Big Boyz’un bir benzeri Big Boyz Toys adıyla Dubai’de yapılıyor. Alişoğlu aradaki farkı şöyle anlatıyor: “Orası belli bir kitleye hitap ediyor. Ultra lüks, pahalı oyuncaklar içeriyor. Biz ise 15 bin metrekarelik alanda çok geniş bir kitleye hitap eden aktivite ve ürünleri deneyime açıyoruz.”

"5 trilyonluk pazardan pay almak istiyoruz"

Tolga Alişoğlu'nun verdiği bilgiye göre dünyada çok ünlü festivaller var. Ve bunların yarattığı 5 trilyon dolarlık ekonomiden bahsediliyor. Paranın büyük kısmını da ilk 200’e giren ünlü organizasyonlar topluyor. Türkiye’nin bu pastadan hiç pay alamadığını söyleyen Alişoğlu, hedeflerinin her yıl artan ivmeyle Big Boyz’u uluslararası hale getirmek olduğunu vurguluyor.

Şimdiden 50 markanın kayıt yaptırdığı festivalin ilk yılında 5 milyon liralık ekonomi yaratması planlanıyor. 200 kişinin istihdam edileceği festival boyunca birçok şovun da sergileneceğine değinen Alişoğlu, “2017’yi yatırım yılı olarak belirledik. 2 milyon liraya yakın yatırım yapacağız. İşin etkinlik tarafını oturtacağız” diyor.

Boksör de var DJ de

İlk yılında festivalin içeriği zengin tutulmuş. Evde bira yapım atölyeleri, Harley Davidson gibi efsane markaların ürünlerinin denenme şansı sunulacak gösteriler, doğa sporları, üç büyük kulübün showroomları, yelken, yemek atölyesi, tavla turnuvası, RC uçak yarışması, PS turnuvası, sosis yeme yarışması, jet gösterileri, ünlü konuşmacıların sunumları gibi birçok zevke, yeteneğe hitap eden etkinlik tasarlanmış ilk yılki festivalde.

Ünlü isimlerin konserlerinin de yer alacağı festivale katılım için bir yaş sınırı koyulmamış. Biletler 30 TL. Alişoğlu, sadece konserler için ek ücret alınacağını belirtiyor.
Big Boyz Festivali'nde üç gün boyunca tadilat atölyelerinden boks şovlarına, su sporlarından kahve workshoplarına kadar çok geniş yelpazeye yayılan etkinlikler yer alacak.