Abana’yı Karadeniz’in Bodrum’u haline getirdi

Burcu Kösem
Burcu Kösem ÜSTÜME VAZİFE burcu.kosem@dunya.com

Türkiye’nin yeni cazibe merkezi olmaya aday, doğa ve ekolojik turizmin sayılı adreslerinden olabileceğine inandığım “QUIET Abana”ya inanan, hayat veren, kurucusu ve aynı zamanda işletmecisi Aydoğan Süer ile bir araya geldik.

Eşsiz manzaralı oteli ve de restaurantı gezerken bol bol sohbet ettik. Aydoğan Bey’i dinlerken heyecanına ortak olmamak mümkün değildi. 110 dönümlük geniş bir alan üzerine kurulu ekolojik platonun felsefesi, doğa turizmi ve ekolojik yaşam…

Doğa’daki en konforlu konaklama seçeneği olan glamping çadırların yanı sıra Hacıveli Konağı, iki ayrı restaurantı ve 200 kişilik şık bahçesi ile Karadeniz’in Bodrum’u olmaya aday haline getirmiş Abana’yı…

Ama Aydoğan bey bu kadarı ile yetinmiyor ve ekliyor:

- “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatı. Burayı gerçek bir cazibe merkezi haline getireceğim. Çocukların ve gençlerin de tercih edeceği, doğa ile buluşacakları bir yer olabilmesi için atlı safari ve macera parkı alanlarımız da seneye hazır olacak.

Ayrıca yerel üreticileri de desteklemek anlayışıyla kuracağımız köy pazarında yöresel ürünleri tadabilecek ve dostlarınıza da bu sağlıklı ürünlerden götürebileceksiniz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Kastamonu’nun ve hatta Türkiye’nin en büyük ekolojik tesisini açmış olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Maddi bir beklenti içine girmeden kurduğum bu tesis benim ülkeme olan sevdamın bir nişanesidir.” Aydoğan Süer ile sohbetimiz çok daha uzun sürdü. Sözün kısası; Bir doğa tutkunu olarak hizmette mükemmelliği arıyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. (Reklam Değildir.)

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar