AKRA kadınlarının dünyaya mesajı var

Duygu ŞAHİN DURMAZ
Duygu ŞAHİN DURMAZ ANTALYA duygu.sahin@dunya.com

Antalya Tanıtım Vakfı’nın (ATAV) sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirdiği Antalya Kadın Müzesi, Akra Hotels sponsorluğu ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tanıtıldı. O gün iş hayatında 15 başarılı model kadınla Türkiye’ye ve tüm dünyaya İngilizce ve Türkçe olarak dijital ve sosyal medya aracılıyla mesajlarını yaydı.

Kelime olarak Yunanca “en üst, zirve”; Arapça’da ise “en güzel, en layık olan” anlamına gelen AKRA, kadınlarla tamamen örtüşmesi ile bu ismi aldı. İçlerinde sanatçı, mimar, şehir planlamacısı, öğrenci, direktör, bürokrat, dalgıç, esnaf, turizmci, öğrenci bulunan AKRA Kadınları, verdikleri mesajlarla pozitif ve güçlü ortak bir dilin yaygınlaşmasına, Türkiye’nin sesinin kadınlar aracılığıyla dünyaya yayılmasına aracılık etmek istiyor.

Bu özel proje, bir meydan okuma (challenge) ile de geniş kitlelere yayılacak ve çemberin halkalarını daha da genişleteceğe benziyor. Mümkün olan en fazla kadının sesiyle dünyaya ulaşmak için, “şimdi sıra sende” diyerek seçtikleri kadınları da mesajlarının sonuna ekleyecek, hep beraber paylaşımlar yapmayı hedefliyor. 7 Mart’ta başlayıp tüm yıla yayılan sürdürülebilir bir etkileşim olacak bu paylaşımlar Akra ve Antalya Kadın Müzesi’nin web sitelerinde büyüyerek dünyanın her tarafından kadınları bir araya getiren sanal bir buluşma alanına dönüşecek gibi..

Antalya tarihten günümüze güçlü kadınların başkenti

Antalya Kadın Müzesi Başkan Yardımcısı Turizmci Yeliz Gül Ege, Antalya’nın bin yıllar boyunca kadın enerjisi güçlü bir şehir olageldiğini belirterek, “Bu proje Antalya’da en tepede, güçlü ve zirvede bulunan kadınlarından tüm dünyaya vereceği mesajları içeriyor. Çektiğimiz 20 dakikalık güzel videolarla bu güzel şehrin tanıtımını yapmak ve Cumhuriyet kadının yüzünü dünyaya göstermek için bu projeyi 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde başlattık. Umut ediyoruz ki başlangıçta küçük bir dalga ile başlayan hareket devinim kazanacak ve bütün bir yıl içerisinde paylaşımlar güçlenerek devam edecek. Başka kadınları da AKRA Kadını olmaya davet ediyoruz” diyor.

Bu oluşuma katkı sağlayan 'AKRA Kadınları'nın isimlerini yazmadan geçemeyeceğim. Çiçek Akbaş/ Jinekolog-Sanatçı, Hülya Bilgin/ İnşaat Mühendisi, Kate Clow/ Yürüyüş Yolları Eksperti , Sebahat Çevik/ Mimar, Elif Dağdeviren/ Yapımcı-Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü, Gaye Doğanoğlu/Turizmci, Yeliz Gül Ege/ Turizmci, Rojbin Epözdemir/ Öğrenci, Melike Gül/ Bürokrat, Keziban Kan/ Girişimci, Ebru Manavoğlu/ Şehir Plancısı, Nilgün Polat/ Dalgıç, Barbra Reinprecht/ Piyanist, Canan Tungar/ Toplum Gönüllüsü, Işık Yargın/ Girişimci.

Bu etkinliğin çığ gibi büyüyeceğine inanıyorum

AKRA Kadınları’ nın ortak bir mesajı da var: “Bahşedilmiş özel bir güç, tılsımlı bir ışık var başlarında: En yükseklerdeler. Erkek dünyasının erkek koşullarına rağmen başarmışlar. Hem anne ve de eş olmuş hem de işlerinde kariyer yapmışlar. İki ayakları üzerinde her daim dimdik durmuşlar: Öz güvenliler, Tepelere çıkmanın verdiği bir güç, bir güzellik var aydınlık yüzlerinde. Ve gülümsüyorlar korkusuzca. Sevgililer, saygınlar, inançlılar, uygarlar. Cumhuriyetin rol modelleri AKRA Kadınları”

15 kadının başlattığı bu etkinliğin çığ gibi büyüyeceğine inanıyorum. Her kadının dünyaya mutlaka vereceği bir mesajı vardır. Siz de dünyaya mesajınızı vermek için beklemeyin…

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar