Antalyalı genç CEO'lar Türkiye’ye örnek olacak

Duygu ŞAHİN DURMAZ
Duygu ŞAHİN DURMAZ ANTALYA duygu.sahin@dunya.com

Türkiye’deki OSB’ler içinde ‘’ilk’’leri ve ‘‘en’’leri gerçekleştirmek için yolla çıkan Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetimi yine bir ilke imza attı. Ali Bahar Başkanlığındaki AOSB, bölgedeki işletmelerin, 2'nci ve 3'üncü kuşak genç yöneticilerini geleceğe hazırlamak amacıyla bir proje başlattı.

Kısa adı Genç CEO’lar olan ‘’Lider Yöneticiler Projesi'nin danışmanlığını ise AGT Yönetim Kurulu Üyesi sanayici Mehmet Semih Söylemez gönüllü olarak üstlendi.

İlk etapta toplam 12 gün süren eğitim programı ile genç sanayicilere, ´etkili iletişim´, ´kişisel markalaşma´, ´zaman yönetimi ve iş planlaması´, ´yeni dünya, yeni tüketici, yeni şirket' gibi eğitimleri verildi. İkinci etapta ise AOSB’de bulunan 35 kurucu üye ile Genç Organize Sanayi Derneği (GOSD) kuruldu. Kurucu başkanlığına Ake Asansör’ün 2’nci kuşak yöneticisi Canan Gürkan getirildi. Başkan yardımcılığına Simay Şahin Yılmaz, genel sekreterliğe Murat Bozkurt, saymanlığa Elçin Ekici Öztürk, yönetim kurulu üyeliklerine de Yasemin Çevik, Ali Başar Ayan ile Nazlı Sarı seçildi.

Genç CEO’ların kurduğu Genç Organize Sanayi Derneği ilk faaliyetine start verdi bile. OSB içindeki Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Genç CEO'lar, OSB okulu teknolojik gelişmişlikte yukarıya taşımayı ve öğrencilerin eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor.

Lider Yöneticiler Projesi'nin hayata geçmesi sürecinde büyük emek sarf eden Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Bu projenin Türkiye’ye örnek olabileceğini söylüyor. Yapılan araştırmalara göre aile şirketlerinin günümüzde en fazla 3'üncü kuşağa kadar ilerleyebildiğini bildiren Bahar, “Yeni jenerasyonların başka alan ve sektörlere ilgi duyması sonucunda bin bir emek ve güçlükle inşa edilmiş büyük yatırımların maalesef sonu geliyor. Biz bu proje ile hem ülkemize katma değer sağlayan, istihdam yaratan ekonomik değerin mevcudiyetini korumasını hem de genç sanayicilerin geleceğin dünyasına yön verebilecek kapasiteye ulaşmalarını sağlayacağız” diyor Bizim de bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inancımız tam. Bu vesile ile Genç CEO’lara faaliyetlerinde başarılar diliyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar