Bu stadyumda goller 'yeşil'

DİDEM ERYAR ÜNLÜ
DİDEM ERYAR ÜNLÜ YAKIN PLAN didem.eryar@dunya.com


Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Johan Cruijff Arena, 55 bin kişilik kapasitesiyle ülkenin en büyük stadyumu.

Daha önceleri Amsterdam Arena adını taşıyan stadyuma, geçtiğimiz sene Ajax’ın kansere yenik düşerek hayatını kaybeden efsane oyuncusu Johan Cruijff 'un adı verildi.

Johan Cruijff Arena’yı diğer futbol stadyumlarından farklı kılan özellik ise, ulusal eneji ağını desteklemek için kendi enerjisini üretiyor olması ve stadyum tarafından üretilen elektriğin elektrikli otomobil pillerinde depolanması. Stadyum bünyesinde, yeni ve kullanılmış elektrikli otomobil pillerinden (EV) oluşan çok büyük bir enerji depolama sistemi bulunuyor.

Bu sistem 3 megawatt’lık enerji depolama kapasitesine sahip. Bu kapasite ile bir saat içinde, 500 bin iPhone’u şarj etmek veya Amsterdam’da 7 bin konuta elektrik sağlamak mümkün. Sistem, Avrupa’da elektrikli otomobil pilleri kullanan en büyük ticari enerji depolama sistemi konumunda.

148 Nissan LEAF pili

Johan Cruijff Arena’nın bünyesindeki enerji depolama sisteminde 148 adet eski ve yeni Nissan LEAF pili kullanılıyor. Bu piller, stadyumun çatısına kurulu olan 4 bin 200 güneş panelinden elde edilen ve aynı zamanda şebekeden gelen enerjiyi depoluyor.

Sistem, enerji kesintilerinde veya aşırı kullanım durumlarında, stadyumun kendi enerjisini sağlamasını hedefl iyor. Fakat güvenilir yenilenebilir enerji kaynağı sağlamanın yanı sıra, konserler veya elektrik kullanımının arttığı etkinliklerde, ulusal elektrik şebekesi üzerindeki yüklenmeyi de azaltıyor. Hatta, talebin düşük olduğu dönemlerde, stadyum kendi ürettiği enerji ile şehir şebekesine katkı sunuyor. Johan Cruijff Arena İnovasyon Direktörü Henk van Raan, stadyum ürettiği ve depoladığı enerji ile Hollanda enerji ağını güçlendirdiğini söylüyor.

Atık sorunu önleniyor

Johan Cruijff Arena’nın hayata geçirdiği bu sistem, kullanılmış ve eski performansını kaybetmiş elektrikli otomobil pillerinin ne yapılacağı yönündeki sorunu da ortadan kaldırmış oluyor. Hem atık sorununu çözüyor hem de kullanılmış piller için ikinci hayat yaratıyor. Lityum-iyon piller, elektrikli otomobillerde kullanıldıktan sonra, seneler boyunca elektrik depolamaya devam edebiliyorlar. Nissan gibi çok sayıda otomobil üreticisi, bu pillerin özellikle de evlerde enerji depolanması için kullanımına dair çalışmalar yapıyor.

Nissan’a göre, Johan Cruijff Arena’da kullanılan bu sistem, “tüm enerji sisteminin daha verimli ve sürdürülebilir” konuma gelmesi adına çok önemli bir örnek oluşturuyor.

Elektrikli otomobil pilleri için ikinci hayat

Nissan, bundan bir süre önce, 4R Energy Corporation ile hayata geçirdiği “Reborn Light” projesi kapsamında kullanılmış elektrikli otomobil pilleri ile sokak lambaları tasarladı. Üzerlerine yerleştirilen güneş panelleriyle kendi elektriği üreten ve depolayan bu lambalar, şebekeye bağlanmadan gece boyu yolları aydınlatabiliyor. Elektrikli otomobil pillerininin geri dönüşümü için çalışan bir diğer şirket de BMW. Şirket, kullanılmış pillerin değerlendirildiği büyük bir enerji deposu kuruyor. Bu sayede, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin depolanması sağlanıyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar