Bursa TSO’da muhalefet Başkan Burkay’a sert çıktı

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi’nin bu yılki ilk toplantısına bazı meclis üyelerinin eleştirileri damgasını vurdu. Başkan İbrahim Burkay’ın makro projeler ve ekonomik gelişmelerle ilgili  açıklamalarını bazı meclis üyeleri sert sözlerle eleştirdi.

BTSO 20. Komite ve Enerji Konseyi Başkanı Erol Dağlıoğlu, Burkay’ın ‘bağıranlara bakın, hep öyle ciddi pozisyon alanlar. Bu dünyanın sonu değil ki ne olmuş yani’ demecine “Sizin söylediğiniz gibi bir çığırtkanlık yapmıyoruz. Biz yatırım yaparak pozisyon aldık. Başkan, ülkenin geleceği, Bursa’nın geleceği, ailemizin geleceği daha iyi olsun diye pozisyon aldık’ diye sitem etti. Seçimlerde Burkay ile başkanlık yarışı yapan eski Meclis Başkanı İlhan Parseker de başkanın 16 makro proje olarak açıkladığı projeleri hayalci buldu ve son  ekonomik olaylar karşısında Bursa iş dünyasının sesini gerektiği kadar duyurmamakla suçladı. Seçim döneminde kendisini  görevleri itibariyle çok şapkalı olmakla eleştiren Burkay’ın şimdi BTSO başkanlığı yanında çok sayıda görevi olduğunu hatırlatan Parseker, “Oda başkanı bir gün öyle bir gün böyle konuşuyor. Hangi şapkayla konuştuğunu unutuyor”dedi.

Meclis üyesi Ali Bocan basını mecliste muhalefetin sesini duyurmamakla, Burkay’ı da BTSO’yu belediye gibi yönetmekle suçladı. Erdal Aktuğ ise, komitesindeki faaliyetleri konusunda kendilerinden yeterince yararlanılmadığını belirtti ve Burkay’a ‘samimi olalım’ dedi. İnan Keser de ülkenin siyasi ve diplomatik batağa saplandığı bir ortamda BTSO meclisinde makro projelerden bahsedilmesini eleştirdi. Eleştirilere cevap veren Burkay, döviz kuru ile ilgili cümlelerde kesinlikle iş dünyasını kastetmediğini, pozisyon almışlar sözünün muhataplarının borsadan kazanç sağlayanlar ve sıcak parayı takip edenler olduğunu kaydetti. Projelerinin hayalci bulunmasına üzüldüğünü belirten Burkay, “Samimiyetimizi sorgulamak en büyük samimiyetsizlik’ diye cevap verdi. Anlaşılan BTSO Meclisi bundan sonra sert tartışmalara sahne olacak.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar