Denizli'de "Şiir" gibi otel!

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

Şiir gibi dediğime bakmayın. Ülkemiz de  bilinen bir örneği olmayan şiir temalı tek butik otel 'Şiir'. Otel'den söz etmek istiyorum sizlere. Denizli'deki farklı bir girişim olarak önemsediğim bir çalışma bu.

Şiir teması üzerine yapılandırılmış bu butik otelde oda ve genel alanlarda 85 önemli şairimizin 550 şiiri bulunmakta. Lobisini şairlerimizin büstleri, duvarlarını rölyefleri ve resimleri süslüyor. Ayrıca diğer otellerde pek rastlanmayan şiir ve roman kitapları içeren bir kütüphanesi bulunuyor. Her odaya önde gelen şairlerimizin adları verilmiş. Nazım Hikmet'ten tutun, Necip Fazıl'a , Ahmet Arif'ten, Mehmet Akif'e kadar öne çıkan bir çok şairin ismi var. Her odanın girişinde adını taşıdığı şairin kısa özgeçmişi ve oda içinde özel hazırlatılmış tablolarıyla, her yeri şiir kokan otelde kişiye özel hizmet sunuluyor. 

Yastık menüsünden , akşam  rahat uyuyabilmeniz için ılık süt ikramına kadar tüm detaylar düşünülmüş. Butik otel olmanın hakkını veren ve bu farklı fikrin babası diyebileceğimiz kişi köken olarak bir edebiyat öğretmeni . Şimdi Denizli' nin önde gelen işadamlarından olan Bozbıyık İnşaatın ortağı ve Şiir Oteli'n sahibi Esat Bozbıyık'a soruyoruz. Bu  farklı fikir nasıl doğdu? 

Esat Bey projesini şiir tadında anlattı: "Otel yapma fikri elbette ticari bir iş, yani para işi. Ama otelin adının 'Şiir' olması ve otelin şiir gibi olması ise bir 'aşk' işi. Her şey şiir aşkıyla başladı. Evimde, işimde, çalışma masamda, kısacası yaşam alanlarımın her köşesinde hep şiir bulunur. Şiir beni dinlendirir, rahatlatır, umutlandırır ve düşündürür.  Öğretmenlik yaptığım 1980'li yıllarda öğrencilerime ders arasında şiir okuduğum için cezalandırıldım. Bu acı ve komik olayın izleri de var  Şiir Otel fikrinin oluşmasında." 

Bozbıyık amacının sadece şiir  olmadığını ifade ederek, "Farklı bir iş olmalıydı aynı zamanda. Kardeşim Mehmet Bozbıyık ile otel yapma kararı aldığımızda otelin adına ve malzemesine karar vermiştim bile. Sadece betondan, demirden ve sıradan  bir otel olsun istemedim. Ruhu, kişiliği ve duyguları olan, yaşayan bir otel olsun istedim. Şairler ve şiirler müzesi gibi olsun istedim. Otelde konaklayan konuklarımız bu şiir ortamında duygulansın ve huzur bulsunlar, mutlu olsunlar istedim. Otelimizde ağırladığımız konuklarımızdan bu amacımı doğrulayan olumlu tepkiler alıyoruz. Günümüzün bu ekonomik yarışında farklı olanların başaracağına inanıyorum. Şimdi Denizli'nin ilk ve tek butik oteliyiz. Ve biz, Şiir gibi bir oteliz"diyerek sözlerini tamamladı.

Denizli'ye yolu düşenlerin şiir tadında bir konaklama için Şiir Otel'e bir göz atmalarında fayda var!

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014