Isparta’dan Türkiye’ye model olacak ‘Ekonomi Kampüsü’

Handan Sema CEYLAN
Handan Sema CEYLAN ANADOLU'DAN handan.ceylan@dunya.com

Isparta’ya ‘Ekonomi Kampüsü’ Kuruluyor. TSO, Ticaret Borsası, KOSGEB, BAKA, İşkur, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TSE, Kredi Garanti Fonu, banka şubeleri aynı bina kompleksi içinde yer alacak. Yatırımcı da işçi de çiftçi de aynı bina da tüm işlerini yapabilecek.

“Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır”… Konuşmalarını takip edenler bilirler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu her konuşmasında bu sözleri usanmadan tekrarlar. Geçtiğimiz hafta Başkan Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldığımız Isparta ve Burdur programında da en çok alkışı bu sözü aldı. Elbette alkışlar da ülke gündeminin payı var. Ancak Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ve oda yönetiminin hayata geçirdiği bir projenin etkisi de büyük. 

ITSO’nun 5 dönem önceki yönetim kurulunun bir hayali vardı: Isparta’ya gelen bir yatırımcı ister yabancı olsun ister yerli, tek bir merkezden tüm bürokratik işlerini halletsin ve kentin geleceği için yatırım yapsın… Bu hayal için değerinin yarı bedeline bir arazi bağışlanması bile sağlanmıştı. Ancak şimdiye kadar proje hayata geçirilememişti. 

Geçtiğimiz hafta temeli atılan bu proje; ‘Isparta Ekonomi Kampüsü’. Kampüsün içinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), KOSGEB, İşkur, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, TSE, Kredi Garanti Fonu gibi kurumlar ile irtibat büroları yer alacak. Tüm kurumların başındaki isimler de bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyorlar. Özel bir mimari ile yapılan kompleksin dışından borsa verileri takip edilebilecek, dev ekranlardan tanıtımlar yapılacak. Kompleks iş dünyasının daha iyi ilişkiler kurmasına da aracılık edecek. Tüm bu kurumlarda çalışanlar ortak hareket edebilecekleri ilişkiler kurabilecek. Kompleks büyük toplantılara da ev sahipliği yapabilecek.

Bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu hem bizden önceki yönetimlerin hayaliydi. Hem de bizim seçim vaadimizdi. Isparta’nın kalkınmak için birliğe, birlikte ortak akılla hareket etmeye ihtiyacı var. Son derece nitelikli bu prestij yapı ortak aklın gelişmesine de hizmet edecek. Bu anlamda Türkiye’de ilk ve tek. Sadece bir temel atmadık. Isparta’da birlik ve beraberliğin çimentosu olacak bir iş yapıyoruz. Temel atma törenimize daha önceki yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları da katıldı. Ayrıca kentteki tüm kurumlarla ortak hareket ediyoruz. Bu da kentimiz için ilk” diyor. Başkan Başdeğirmen, “Projemizin Türkiye’ye model olmasını hedefl iyoruz” şeklinde konuşarak, “Biz sadece iş dünyamızı değil tüm Ispartamızı düşündük ve Akdeniz Bölgesi’ni düşündük. Çiftçisinden işçisine, işçisinden fabrikatörüne kadar herkes bu kompleksten istifade edebilecek. Çiftçimiz de Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na gidip, banka şubesinden işini halledip çalışmasına dönecek. Bir de biliyorsunuz BAKA Isparta, Burdur ve Antalya’yı kapsıyor. BAKA’nın da yer alacağı binamız, bu kentlerin de bir araya geldiği bir platform olacak” bilgilerini veriyor. 

150’nci yıl büyük coşkuyla kutlanacak 

ITSO, Türkiye’nin en eski ticaret odalarından biri. 1867 yılında kurulan oda 2017’de 150.yılını kutlayacak. Başdeğirmen, “Biz Isparta’ya Ekonomi Kampüsü’nü 150. yıl nişanı olarak kazandıracağız” diyor.

ASELSAN hassas optik, Sİvas'ta dürbün üretimine başladı

Sivas’ta Aselsan Hassas Optik Fabrikası üretime başladı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, twetterdan paylaştığı fotoğrafl arla deneme üretimini tanıttı. Yıldırım, paylaşımında “Milli Piyade Tüfeği dürbünlerinin deneme üretimine başladık. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. Başkan Yıldırım, Milli Piyade Tüfeği’nin dürbününü de fabrika ziyaretinde test etti ve fotoğrafını yayınladı.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar