Kitap fuarı Kahramanmaraş’a yakıştı

Ali ESKALEN
Ali ESKALEN MARAŞ'tan ali.eskalen@dunya.com

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu yıl 3’üncü kez kitap ve kültür fuarı düzenlendi. 300’e yakın yayınevinin katıldığı fuar geçmiş fuarlara göre yayınevi sayısı açısından açısından zengindi. Bu yılki fuarda Kahramanmaraşlı yazarlar ve kültür sanat dergilerine daha fazla yer ayrılması da ayrı bir güzellikti.

Kitapseverlerle yazar ve yayınevlerini birebir buluşturmak, kitap okumayı teşvik etmek için Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli kitap fuarları düzenleniyor. 27 Ekim’de başlayıp 6 Kasım tarihinde sona eren 3’üncü Uluslararası Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı da gelenekselleşme yolunda genç bir bir fuar. Şair ve yazarlar kenti Kahramanmaraş açısından çok önemli olan bir organizasyon. Bu fuar vesilesiyle kentteki kültür ortamı da büyük bir hareketlilik kazanıyor. Kahpramanmaraş Büyükşehir Belediyesi okuma serüvenlerini desteklemek için kentteki okullara kitap dağıtmayı da hiç ihmal etmiyor.

Kentimizde düzenlenen Anadolu’nun en büyük kitap ve kültür fuarı bu yıl yalnızca yazarlar, şairler ve yayınevlerine değil yazar olmak isteyen yetenekli kalemlere de kucak açtı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, fuarın kapılarınının açılması ile eş zamanlı olarak sosyal medya hesaplarından da bir yarışma başlattı; “Yazar Olsan Kitabının İlk Cümlesi Ne Olurdu?” başlıklı yarışma duyurusuna ilgi büyük oldu. Yarışma kapsamında yazar adaylarından hayallerindeki kitabın ilk cümlesini sosyal medyadan paylaşmaları istendi. En çok beğeniyi alan yazar adayı önümüzdeki yılki fuara yazar olarak katılma olanağı bulacak. “Yazar Olsan Kitabının İlk Cümlesi Ne Olurdu?” yarışmasına 26 Ekim’den bu yana 300’ü aşkın kişiden ‘ilk cümle’ geldiği belirtiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç fuar öncesi basın toplantısında bu fuarı kültür-sanat ve edebiyat fuarı haline getirmek istediklerini ifade ederek, “Çalışmalarımız o yönde devam ediyor. Gelecek yıllarda gerçekleştireceğimiz fuarlar ile yeni şair ve yazarların ortaya çıkmasını hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Erkoç, bu yılki fuarda yakaladıkları başarının önümüzdeki yıllarda yapılacak fuarlar için kendilerine büyük umut verdiğini vurguladı.

Dileğimiz, ülkenin her yanında açılan kitap fuarlarından farklı bir konsept yakalanması...Böylece hem fuara katılım artacak, hem de fuarın Kahramanmaraş kültür ortamında yaratacağı ivme büyüyecektir. Daha çok kişiye ulaşabilmenin yolu ise farklı projelere imza atmakla, yapılmayanı hayata geçirmekle mümkün.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar