Markalı 300 bin TL fiyatlı konut olmaz demeyin

Leyla İLHAN
Leyla İLHAN EMLAK GÜNDEMİ

Gayrimenkul sektöründe konut fiyatları artıyor. Yaklaşık 5 yıl önce İstanbul’da 100 bin TL’lik konutlar diye haberler yapabiliyorken, bugün durum artık 300 bin TL’nin altında konutlara geldi. Sektöre baktığımda markalı projelerde bu fiyat altında proje pek fazla değil. Ama yinede var. Hem de bazıları öyle şehrin çeperlerinde değil. Şehrin merkezi diyebileceğimiz noktalarda yer alıyor. Şunu da belirteyim bu fiyatlar genellikle projenin ilk satışa çıktığı dönem olan lansman zamanlarında ve genellikle stüdyo tipi dairelerde görülüyor. Projenin kısıtlı bir bölümü bu fiyatlarla satışa çıkıyor. Çoğunlukla da en hızlı satılanlardan. Çünkü konutlarda bu fiyat aralığı mühim. Türk halkı en fazla fiyatı 250 bin TL ile 700 bin TL aralığındaki konutları tercih ediyor. Fiyat nedeniyle konuta erişim problemi olan Türkiye’de hem ekonomik hem de marka olan bu projelerden birkaçından bahsedeyim.

Bunlardan biri Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nın karşısında E-5 yanında bulunan “Port Royal” projesi. Babacan Yapı tarafından yapılan bu projede daire fiyatları 279 bin TL’den başlıyor. Kişiye özel ödeme planı da sunan projede teslimler ise Eylül 2019’da yapılacak. Mimari tasarımı dünyaca ünlü Portekizli Addon Grup imzası taşıyan proje toplam 5 blokta 814 daire ve 37 adet ticari üniteden meydana geliyor. Projede alan büyüklükleri 37 ile 212 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Kağıthane’de 294 bin TL’ye konut satıyor

İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul işbirliği ile hayata geçirilen Mint E-5 Kağıthane projesinde de daire fiyatları 294 bin TL’den başlıyor. 1+0,1+1,2+1 olmak üzere toplam 101 daire bulunan projede bu fiyatlar lansman dönemine özel olarak sunulmuş durumda. Bu projenin teslim tarihi ise Kasım 2018. Bu aralıktaki bir diğer proje ise Nef Ormantepe projesi. Anadolu Yakası’nın Göktürk’ü olarak adlandırılan Çekmeköy bölgesinde yapılacak projede 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinde 409 konut yer alıyor. Akzirve Gayrimenkul’ün yüksek talep gören Strada projesinin 880 konutluk ikinci etabı Strada Plus’ta alıcıya bu imkanı sunan projelerden.1+1 ve 2+1’ler yoğunlukta olacak şekilde planlanan Strada Plus’ta 315 adet 1+1, 231 adet de 2+1 daire yer alıyor. KDV dahil 239 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan dairelerde yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma kampanyasının yanı sıra 24 ayda teslim sözü veriyor.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar