Nisan’da Adana

Recep ŞENYURT
Recep ŞENYURT DÜNYANIN ENERJİSİ recep.senyurt@dunya.com

 

Geçtiğimiz yıl sivil toplumun bir inisiyatifi ile başlayan, acaba olur mu, başarılabilir miyiz gibi soru ve kaygıları eşliğinde yürüyen karnaval düşüncesi ve süreci, Nisan 2013 tarihinde renkli gösteriler eşliğinde başarılı bir şekilde hayat bulmuştu. Karnavala katılanlar mutlu ayrılmış, katılamayanların birçoğu ise seneye Adana’da olmalıyız diye ajandalarına not düşmüşlerdi.

Polis, adliye haberleri, işsizlik rakamları ile anılan bir kent algısını kırmak, Adana’nın ve Adanalının sıcaklığını, misafirperverliğini ve Adana’da güzel şeylerin de fazla olduğunu göstermek için sivil toplum tarafından başlatılan karnaval sayesinde hem sivil toplumun gücü gösterilmiş hem de Türkiye ilk karnavalına kavuşmuştu.

Yeni yıl ile birlikte karnavalın ikincisini düzenlemek için çalışmalara başlayan Nisan’da Adana Yürütme Komitesi, karnavala iş, sanat ve medya dünyasından yoğun ilgi olduğunu, karnavalın internet sitesine gönderilen videolarda insanların “Sevgi, dostluk ve barış içinde 12 Nisan’da Adana’da buluşalım” mesajı verdiğini açıklıyor.

Türkiye’nin ilk karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı 12 Nisan’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Karnaval süresince, hobi ve gösteri grupları hünerlerini sergileyecek. Sokak ve dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halkoyunları izlenebilecek. Bando gösterileri, sportif gösteriler ve müsabakalar ile bireysel sokak gösterilerinin de izlenebileceği karnaval boyunca Adana adeta bir renk cümbüşüne bürünecek.

Nisan’da Adana Yürütme Komitesi, karnaval süresince mümkün olduğunca çok insanı Adana’da ağırlamayı hedefliyor. Komite, Adanalı olanların ve Adana’yı sevenlerin, sevdiklerini Adana’ya davet etmelerini beklediklerini, bunun için sosyal medya başta olmak üzere bütün iletişim kanallarını kullanmalarını istemekte. Hatta paylaşacakları yazı ve kısa videolarını düzenleme komitesine de ulaştırmalarını bekliyor.

Bizler de, başta dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafına dağılmış Adanalılar olmak üzere herkesi, 12 Nisan’da hayatlarındaki rutinin dışına çıkarak Adana’da, sevgi, dostluk ve barış için el, gönül ve fikir birliği etmeye davet ediyoruz.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar