Özer, başarılı çizgisini TOBB'a da taşıyacak

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

 

Denizli, tekstil, mermer ve turizm sektörlerinde adından sıkça söz ettiren bir kent. Hem bölgemizde hem de ülkemizde gerek dinamik girişimciliği gerekse tüm kurumlarla işbirliği ve ortak hareket etme konularında kendini kanıtlamış illerin başında geliyor.

Ticaret, sanayi, hizmet sektörleri olmak üzere sosyo-ekonomik hayatın her alanında görülen bu işbirliği ve birlikteliğin en güzel örneği, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan, 26 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan “Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu”.  Bu platform faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor ve kentin sorunlarına çözüm arıyor. 

Denizli'nin başarılı kurumlarından biri de Denizli Ticaret Odası. 1926 yılından bu yana Denizli'de ticaretin en tepesindeki kurum olan Denizli Ticaret Odası'nda hep önemli işlere imza atıldı. İki dönemdir odanın yönetim kurulu başkanlığını Necdet Özer yapıyor. Özer, göreve başladığı günden bu yana ildeki tüm kurum kuruluşlar ile sorunsuz ve verimli bir çalışma yürütüyor.

Denizli Ticaret Odası özellikle kentte küresel krizin baş gösterdiği dönemde üyelerinin nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli bankalarla bir dizi protokol imzaladı, üyelerini alternatif pazar ve  ürünlere yönlendirerek, üzerlerindeki kriz baskısının azaltılmasına destek oldu. Oda, ayrıca üyelerinin işlemlerini hızlandırmak ve veri güvenliğini arttırmak amacıyla dijital arşiv projesini hayata geçirdi. Bu projeler, Denizli halkı tarafından takdir gördü. Şu sıralar, üyeleri ve yeni girişimcileri destekleme adına çeşitli eğitimler ve diğer kurumlarla işbirliği içerisinde Denizli’nin geleceğinde önemli bir yer edineceğine inandığı farklı projeler için (Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİYOM), Tarıma Dayalı Sera Organize Sanayi Bölgesi ve Teknokent kurulması gibi) çalışmalar yürütülüyor.

Tüm bu güzel projeler, ılımlı yaklaşımı ve sürdürdüğü işbirliği neticesinde Başkan Özer, 69'uncu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel kurulu'nda birliğin yönetim kurulu üyeliğine de seçildi.

365 oda ve borsanın birlikteliğiyle bin 740 delegeden bin 734’ünün oy kullandığı,  mevcut başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun güven tazelediği TOBB Genel Kurulu'nda Denizli Ticaret Odası Başkanı

Necdet Özer'in yönetime girmesi  kentte sevinçle karşılandı.

Özer'in Denizli'de sürdürdüğü proje odaklı, başarılı çalışma çizgisini mutlaka TOBB'a da taşıyacağına inanıyoruz.

 

 

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014