'Kaçak Prenses' Londra sokaklarında özgürken

“Kaçak Prenses”, seyircileri, Kraliçe Elizabeth’in henüz bir prenses olduğu günlere götürüyor. Prenses, II. Dünya Savaşı’nın bitmesini kutlayan halkın arasına karışarak eğlenceli saatler geçiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinemalarımızda bugün başrolünü oynayan Sarah Gordon’ın “Bir yıldız doğuyor” diye övülmesine neden olan komedi filmi “Kaçak Prenses” (A Royal Night Out) vizyona giriyor. Komedi tarzındaki filmin yönetmen koltuğunda Julian Jarrold otururken, diğer rollerde Bel Powley, Jack Reynor, Emily Watson ve Rupert Everett kamera karşısına geçiyor. 

“Kaçak Prenses” seyircileri 8 Mayıs 1945, Zafer Günü’ne götürüyor. II. Dünya Savaşı’nın sonlandığı gününde ertesinde Britanya’da büyük bir kutlama olması, geride kalan acı dolu altı yılın kadehlerle, kahkahalarla, havai fişeklerle geçmişe gömülmesi planlanıyor. Geçen altı yılda herkes kadar savaşın içinde olan, gündelik hayatları etkilenen iki kişi daha var: Prenses Elizabeth (Sarah Gadon) ve Prenses Margaret (Bel Powley). Kekemeliği ile bi- “Kaçak Prenses”, seyircileri, Kraliçe Elizabeth’in henüz bir prenses olduğu günlere götürüyor. Prenses, II. Dünya Savaşı’nın bitmesini kutlayan halkın arasına karışarak eğlenceli saatler geçiriyor. “Kaçak Prenses” Londra sokaklarında özgürken linen Kral George (Rupert Everett) ile Kraliçe Elizabeth (Emily Watson) kutlamaların yapılacağı gece, kral halka seslenirken kızlarının yanlarında olmasını istiyorlar. Fakat tahtın varisi Prenses Elizabeth için sokaktaki hayata karışabileceği son şans bu gece. Kral ve kraliçeyi ikna eden iki prenses kutlamalara katılmak için saraydan ayrılıyorlar. Bu ayrılış prensesleri macera ve eğlenceyle dolu bir geceye sürüklerken, geleceğin kraliçesi Elizabeth, Jack isminde kaçak bir askerle ve o güne dek hiç hissetmediği duygularla tanışıyor. 

Filmin yönetmeni Julian Jarrold “İki prensesin kılık değiştirerek sokağa çıkması fikri heyecan verici. Herkesi büyüleyen yaşanmış bir hikâye. Ama gerçekte neler olduğunu bilmiyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Film, bu gerçek hikâyeden uyarlanan küçük bir fantezi. Ayrıca birinin (Jack) işçi sınıfından olduğu diğerinin (Elizabeth) prenses olduğu romantik bir komedi. Şans eseri yolları kesişir ve bu çılgın, inanılmaz gecede Londra sokaklarını birlikte arşınlarlar. İkisinin de sırları vardır. Prenses Jack’ten kimliğini saklarken Jack’in de onunla paylaşmadığı bir sırrı vardır.”

Bu konularda ilginizi çekebilir