'Son Umut' Esas Holding’in yüzünü güldürdü

“The Water Diviner-Son Umut” 10 günde sağladığı başarıyla ,filmin Türkiye haklarını satın alan Şevket Sabancı ile Ali Sabancı’ya ait Esas Holding'in yüzünü güldürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakan SONOK

ürkiye’de 10 gün içerisinde 732 bin 492 seyirciye ulaşan "The Water Diviner-Son Umut" filmi, 8 milyon 400 bin 297 liralık hasılat elde etti. Filmin başarısı,Türkiye haklarını elinde bulunduran Şevket Sabancı ile Ali Sabancı’ya ait Esas Holding'i de memnun ett.

İşte filme dair önemli detaylar:

Film, Avustralya Sinema ve TV Sanatları Akademisi Ödülleri’nde yılın en iyi filmi dahil dört dalda adaylık elde etmeyi başardı. Bu adaylıklar: yılın en iyi filmi, erkek oyuncusu (Russell Crowe), kadın oyuncusu (Jacqueline McKenzie) ve yardımcı erkek oyuncusu (Yılmaz Erdoğan)

Filmin hikayesi:

Melbourne’de yaşayan yazar ve senarist Andrew Anastasios “The Water Diviner-Son Umut” senaryosu için gerçek bir hikayeden esinlendi…Anastasios başka bir film  projesi için araştırma yaparken Birinci Dünya Savaşı’nın Çanakkale Savaşı bölümünde ölenleri toprağa verme işlemlerinde görev alan Yüzbaşı Cyril Hughes’un yazdığı bir mektuba rastladı. Mektupta geçen “Yaşlı bir adam oğlunun mezarını aramak için Avustralya’dan buralara kadar geldi,” ifadesi senaryo yazarına “The Water Diviner-Son Umut” için çıkış noktasını verdi.

Açıklanan bütçe: 12 milyon dolar

Russell Crowe’lu “The Water Diviner-Son Umut”, oğullarının savaştan dönmemesi üzerine hayatına son veren bir anneyle bu rolde Jacqueline McKenzie var) 1919 yılında Türkiye’ye gelerek 4 yıl önce Çanakkale savaşlarına katılan üç oğlunun izini süren Avustralyalı bir babanın öyküsünü konu alıyor.

 “Gladiator-Gladyatör”le OSCAR, “Akıl Oyunları-A Beautiful Mind-Akıl Oyunları”yla Altın Küre ödülünü kazanan  Russell Crowe’un  yönetmenliğini, baş rolünü üstlendiği “The Water Diviner” için açıklanan bütçe:  12 milyon dolar.

İstanbul ve Muğla'da çekimler yapıldı

“Son Umut”un çekimleri İstanbul’da Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Haydarpaşa Tren Garı, Yerebatan Sarnıcı gibi mekanlarda, Muğla Fethiye’de, Avustralya kırsalında ve Avustralya’daki Fox Stüdyoları’nda yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir