2 günde 130 bine yakın ziyaretçi

33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı ilk iki günde 126 bin 500 kişi ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuara, havanın güzel olmasının da etkisiyle kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Ünlü yazarlarla okuyucuları bir araya getiren kitap fuarında, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletileri de içeren 270 faaliyet gerçekleştirilecek. 35 ülkeden 91 yayınevinin yer aldığı fuar kapsamında, yurt dışından 40 yazar, fuar süresince TÜYAP'ta olacak.  

Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarın onur konuğu Macaristan, 8-11 Kasım'da, uluslararası salonda Macar kültürünü Türkiye'deki kitapseverlerle buluşturacak.  

Sahaflarda 100 yıllık yayınlar 

Fuarda sahaflar tarafından okuyucu ile buluşturulan eski dergi, gazete ve kitaplar da ilgi odağı oldu. Sahaflarda satışa sunulan eserler arasında 100 yıldan eski yayınlar dikkat çekerken, koleksiyonerlerin bulmakta zorlandığı bazı yayınların arşiv sayıları da sahaflarda görülebiliyor. 

24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2014 ile eş zamanlı gerçekleştirilen 33. İstanbul Kitap Fuarı, 16 Kasım'a kadar açık kalacak.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir