ABD'li şarkıcı Large İstanbul'da konser verecek

Sanatçının ilk solo konserine, 20 Mart'ta İş Sanat Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müzik grubu Pink Martini ile sahne aldığı konserlerle Türk dinleyicisinin sevgisini kazanan Strom Large, İş Sanat'ın düzenlediği konserde Türkiye'deki ilk solo konserini verecek.

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Pink Martini'nin solisti olarak Türkiye'de daha önce konser veren ABD'li şarkıcı Storm Large, 20 Mart pazar akşamı müzikseverlerle buluşacak. 

Sanatçı İstanbul konserinde, American Songbook klasiklerinden Broadway'in gözde aşk şarkılarını, rock müziğin hafızalardan silinmeyen klasiklerini kendine has yorumuyla seslendirdiği son stüdyo albümü "La Bonheure"deki şarkılarını seslendirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Large, Türkiye'de konser vereceği için heyecanlı olduğunu belirtti. Large, "Türkiye'yi çok seviyorum. Türk dinleyicilerimle de çok özel bir ilişkim var. Konsere gelir gibi değil, sevdiğim dostlarımı ziyarete gelmiş gibi hissediyorum. İstanbul'da olmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Bence İstanbul dünya üzerindeki en büyülü yerlerden biri. Tarihi, sıcak insanları ve zengin kültürü bana ilham veriyor" ifadelerini kullandı.

Strom Large

Profesyonel müzikal kariyeri 90'lı yıllarda şarkı söylediği San Francisco kulüplerine dayanan ABD'li sanatçı, kısa sürede grubu ile kendine sadık bir hayran kitlesi edindi. 

Ulusal şöhretini 2006'da "Rock Star: Supernova" yarışmasında finale kalarak kazanan Large, Nisan 2011'de Pink Martini'nin Washington'daki Kennedy Center'da verdiği dört kapalı gişe konserde de konuk şarkıcı olarak sahne alarak ününü pekiştirdi. 

Pink Martini ile iş birliğini daha sonra çeşitli turnelerle uluslararası platforma taşıyan ve aynı zamanda grubun "Get Happy" adlı albümünde yer alan sanatçı, Grammy ödüllü Kanadalı şarkıcı k.d. lang, Rus piyanist Kirill Gerstein, ABD'li punk rock sanatçısı John Doe ve şarkıcı, şarkı yazarı Rufus Wainwright gibi isimlerle de sahne aldı. 

Storm Large, yer aldığı çeşitli kabare prodüksiyonlarının yanı sıra "Oregon Senfoni" ile verdiği kapalı gişe konserler ve 2013'te "Detroit Senfoni" ile yaptığı Carnegie Hall çıkışı sonucunda New York Times tarafından "heyecan verici" olarak nitelendirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir