Aşkı arayan adamın öyküsü

Başrollerini Pierce Brosnan, Salma Hayek ve Jessica Alba’nın paylaştığı “İki Aşk Arasında”, evlenmek üzereyken nişanlısının ablasına âşık olan bir edebiyat profesörünün komik öyküsü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaz sinemalarının en sevdiği temalardan romantik-komedi, bu hafta vizyona damgasını vuruyor. Tom Vaughan’ın yönettiği, başrollerini eski “James Bond” Pierce Brosnan’ın “Desperado”nun yıldızı Salma Hayek ve genç kuşağın sevilen isimlerinden Jessica Alba ile paylaştığı “İki Aşk Arasında” (How To Make Love Like An Englishman) bugün vizyona giren filmler arasında yer alıyor. Diğer önemli rollerinde Malcolm McDowell ve Ben McKenzie’nin yer aldığı “İki Aşk Arasında”; aşkın ve aile bağlarının harmanlandığı bir film. 

“Aile Bağları”nda; Richard Haig (Pierce Brosnan) Cambridge’de ünlü Trinity Üniversitesi’nde başarılı ve tutkulu bir edebiyat profesörü. Uzmanlığı ise 18. yüzyıl romantik şiiri. Gündüzleri üniversitedeki görevini başarıyla sürdüren Haig, geceleri ise kendisine Byron’dan alıntı yapan güzel üniversitelilerle gönül eğlendirmekte. Richard çapkınlığı babası Gordon’dan (Malcolm MacDowell) öğrenmiş. O da eski bir İngiliz edebiyatı profesörü ve hâlâ aşkın özgürlüğüne inanan bir zamane çapkını. Ama Richard her zaman daha fazlasını aramakta. Bir gün Richard’ın bronz, sportif, 25 yaşındaki Amerikalı sevgilisi Kate (Jessica Alba) hamile olduğunu söylüyor ve baba olma fikri Richard’ı çok heyecanlandırıyor. Tek sorun, Kate’e âşık olmamasıyken, yeni tanıştığı Kate’in ablası Olivia’ya (Salma Hayek) ilgi duyması her şeyi karıştırıyor. Olivia’nın karşı konulmaz cazibesine sırılsıklam âşık olunca işler bir anda karışıyor. Baba olmakla âşık olduğu kadın arasında bir tercih yapmak ise hiç de kolay değil, çünkü Kate’le evlenmek için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda. 

Senarist Matthew Newman hikâyeyi oluştururken ve karakterleri yaratırken kendi deneyimlerinden faydalandığını söylüyor: “Aklından ne geçerse onu söyleyen ve kendini mahvetmekten hiç korkmayan bir karakter hayal etmeye başladım. Bu, doğru olanı yapmaya çalışan, hatta bir anlamda romantik olanı yapmaya çalışan bir adamın hikâyesi.” 

Pierce Brosnan’ın canlandırdığı karakter hakkındaki yorumuysa şöyle: “Matthew Newman’ın yazımına bayıldım. Bence temeli çok sağlamdı. O bir İngiliz. Bu tarz dram ve komedi türlerini ve Richard gibi bir adamın yaşam tarzını belirli bir şekilde ele alıyor.”

Bir romantik komedi de Fransa’dan...

Vizyonun tek “çapkın”ı Pierce Brosnan değil bu hafta. “Fransa’nın Woody Allen’ı” olarak anılan Emmanuel Mouret’nin yönetip başrolünü oynadığı “Acemi Çapkın” da (Caprice), romantik komedilerden hoşlanan sinemaseverlere hitap ediyor. Filmin diğer oyuncuları ise “Son Moda Aşk”, “Aşka Şans Ver” filmleri ile tanıdığımız Virginie Efira ve Anaïs Demoustier.

aessotkjn.jpg

“Acemi Çapkın”ın konusu kısaca şöyle: Kadınlar karşısında iki kelimeyi bir araya getiremeyen utangaç Clément, mucize eseri hayranı olduğu Alicia adındaki güzel oyuncuyla birlikte olmaya başlıyor. Tam da hayatta başına bir kez gelebilecek bu olayın keyfini sürecekken sevgilisinin oyunlarından birinde genç ve güzel Caprice ile tanışınca tehlike çanları çalıyor. Acemi bir çapkın olan Clément ne kadar uzak durmak istese de, Caprice’in ona olan ilgisi gitgide artıyor. En yakın arkadaşı Thomas’tan tavsiye isteyen Clément, olaylara onun da dahil olmasıyla kontrolü iyice kaybediyor, tesadüflerin ve yanlış anlamaların arasında doğru yolu bulmaya çalışıyor.